![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
W bazie danych mam tabelę "ram_pon","ram_wto","ram_sro" itd.. Rekordy są "start" i "koniec" format to np.: 19:00 (start) 20:00 (koniec). Jest to ramówka do radia internetowego(tygodniowy wykaz audycji). No i potrzebuję wyświetlić w bloku menu tylko te najbliższe. Zapewne muszę sprawdzić jaki jest dzień tygodnia i zrobić coś w deseń if dzien=poniedzialek else... Dlatego potrzebuję a) skrypt do pokazania dzisiejszej daty ![]() c) jakieś sugestie... Ten post edytował marian2299 11.07.2009, 22:36:44 -------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ten dział?
Brzmi jak prośba o gotowca, więc chyba do giełdy ofert powinno iść Ten post edytował Skie 11.07.2009, 22:37:23 -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz co masz do tej pory i co nie dziala to sie pokombinuje.
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do dni, to funkcja date() z odpowiednim parametrem zwróci Ci dzień po ang.
i zrobisz np. : $test = array('angielska' => 'polska', 'angielska2' => 'polska2'); i potem np. echo $test[date('D')]; -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 23:04 |