![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem. Chciałbym przeszukać zmienną która w rzeczywistości jest ciągiem znaków i porównać ten ciąg ze słowami które znajdują się w tablicy, a pod koniec podliczyć ile razy każde słowo znajdujące się w tablicy wystąpiło. Chodzi o to żeby suma jakiejkolwiek mieszanki słów znajdujących się w tablicy gdy jest mniejsza/równa 5 skrypt wykonał jedno zadanie, a gdy jest większa niż 5 skrypt wykonał drugie zadanie.
Mam coś takiego, ale nie wiem jakich funkcji użyć żeby to przerobić. ![]()
Ten post edytował Szunaj85 11.07.2009, 20:27:14 -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
W manualu php.net masz jak wół napisane, że f-cja substr_count zwraca Ci liczbę dopasowań.
Czyli:
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat W manualu php.net masz jak wół napisane, że f-cja substr_count zwraca Ci liczbę dopasowań. A ja jak wół to wiem. Tylko, że ja nie chcę ciągu porównać z jednym wyrazem, ale z tablicą z wyrazami. Np.I taraz nie wiem jak to zrobić żeby bez względu czy wynikiem będzie: 1,3,5 czy 1,2,3 czy 1,1,1 wykonywał się jeden warunek, a jeśli: 2,2,2,2,2,2 czy 2,2,2,3,4,5 czy 2,2,4,4,5,5 ale suma tych znalezionych ciągów przekroczy 5 wykonywał się drugi warunek. Zrozumiałeś o co mi chodzi blooregard? ![]() ![]() Edit: Z porównaniem ciągu z tablicą już sobie jakoś poradziłem. Ładnie wyświetla wyniki koło siebie. Ale nadal nie wiem jak je zsumować żeby później sprawdzić za pomocą warunku. ![]() Ten post edytował Szunaj85 12.07.2009, 16:19:26 -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:33 |