![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Przerabiam ksiazke dotyczaca programowania obiektowego i jest tam klasa sluząca do połączenia z bazą :
W klasie tej istnieje funkcja :
I zastanawiam się czy ta funkcja nie powinna zwracać wartości ?
I jesli sie myle to jak w takim razie wykorzystac taka funkcje ktora nic nie zwraca ? Na jakiej zasadzie taka funkcja dziala ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A ciężko sprawdzić...?
Książki mają sporo błędów. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ciezko bo narazie nei mam nawet bazy danych zrobionej , jedynie co to ta klasa i nic poza tym.......tak ciezko odpowiedziec jednym zdaniem ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Ciezko bo narazie nei mam nawet bazy danych zrobionej To jak chcesz testować klasę do obsługi bazy danych bez bazy danych? BTW, Erix ma rację. Zanim przylecisz na forum z problemem, sprawdź najpierw sam. Odpowiadając na Twoje pytanie: fakt, żeby ta metoda miała sens, powinno być 'return $this->connection; ' -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
No wlasnie i o to mi chodzilo bez zbednego wymądrzania sie, mam problem wiec przychodze na forum, wole zapytac wczesniej niz pozniej szukac jakiegos bledu przez 3h.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat mam problem wiec przychodze na forum, wole zapytac wczesniej niz pozniej szukac jakiegos bledu przez 3h. To się nie zabieraj do programowania. Forum, to nie helpdesk; chyba pomyliłeś bajki. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 13:51 |