![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak uniemożliwić userowi wysłanie formularza z polem typu 'file' jeśli nie wypełni on tego pola?
Odpowiedź wydaje się banalna:
Rzecz w tym, że to nie działa. Isset() traktuje zmienną $_POST['plik'] jakby zawsze była 'nieustawiona'. Drugi warunek traktuje zmienną jak pusty string jeśli wskażemy plik. Innymi słowy zawsze wyświetla się 'wpisz plik'. Jeśli zrobię tak:
To jakas_funkcja(); się nie wykona. Macie jakieś pomysły czemu tak się dzieje? Dzięki. Ten post edytował sadistic_son 11.07.2009, 02:38:28 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 6 Dołączył: 23.02.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
var_dump" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual print_r" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- Sygnaturka comes here.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fantastycznie:)
Chodziło mi o to ---> $_FILES['uploadedfile']['error']==0 Dzięki:) Ten post edytował sadistic_son 11.07.2009, 03:53:28 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 03:42 |