![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki problem bo zrobiłem sobie layout w którym nie mam możliwości zrobienia rozszerzania się przez powtórzenie jakiejś części tła komórki więc chciałbym zastosować coś takiego jak na tej stronie http://www.spoono.com/ (GRAPEVINE) lecz nie wiem jak to zrobić czy może ktoś może mi doradzić. -------------------- XML ![]() Seth -------------------- Apple iPhone bilety lotnicze
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co widze to tam żadnego tła nie ma... a jeśli chodzi Ci o to okienko z scroll'em to to jest najwyzklejsza iframe
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chodziło mi o to że tam jest tło tylko że ja mam taki layout zrobiony w photoshopie i pocięty w image ready i tam zrobiłem pole do wpisywania newsa, aby to było możliwe musiałem zrobić w tej komórce ten obrazek jako tło aby można było wpisywać tekst, ale jest tam bardzo mało miejsca wiec chce w tej komórce takiego scrolla aby była możliwość wpisywania i przeglądania wietrzej ilości newsów. Coś takiego:
![]() -------------------- Apple iPhone bilety lotnicze
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ![]() Mi nikt nie odpisał... ------------------------ Tobie chodzi chyba o takiego normalnego scrolla tak?? No to wystarczy zwykłe <iframe... W przypadku nadmiaru tekstu suwak sam się pojawi :wink: Mój problem jest bardziej zawiły Tam, gdzie strzałki, to grafika jest... -------------------- c'est la vie!
Programowanie, webmasterka, hardware, software, serwery, internet... - warsztat.webd.pl!!! |
|
|
![]()
|
|
mnie też by takie coś odpowiadało tj. z tą grafiką
btw. jak wy robicie takie fajne sygnatury? ;-) -------------------- Apple iPhone bilety lotnicze
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
paski graficzne można w javascripcie skombinować...tutaj przykład: http://www.misiek.private.pl/scrollbar/scrollbar.html (źródło)
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czachor
Mógbyś zajrzeć do mojego tematu (trochę niżej jest), bo mam podobny problem, ale ja mam same obrazki. (ten rysunek powyżej to mój jest właśnie z tym problemem) Każdy prostokąt = obrazek :wink: -------------------- c'est la vie!
Programowanie, webmasterka, hardware, software, serwery, internet... - warsztat.webd.pl!!! |
|
|
![]()
|
|
@ czachor
możesz coś więcej powiedzieć na ten temat? -------------------- Apple iPhone bilety lotnicze
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat możesz coś więcej powiedzieć na ten temat? żeby było jaśniej (bo nie sprecyzowałem ![]() Cytat Mój problem jest bardziej zawiły
rozumiem, że chciał zrobić scrolla graficznego... jeżeli też Ci o to chodzi, wejdź na tę stronę, którą podałem w poprzednim poście, zajrzyj do źródła, skopiuj je i odpowiednio skonfiguruj (wszystko 'co i ile' podane w komentarzach).
Tam, gdzie strzałki, to grafika jest... Jeżeli chcesz po prostu zrobić tam pasek przewijania (jak na podanej przez Ciebie stronie) - to jak słusznie zauważył @Zajec jest to zwykła ramka pływająca (<iframe>). -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:29 |