![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem. Gdy próbuje wczytać plik tekstowy z cyrylicą, za każdym razem pojawiają się krzaczki, tudzież nie wyświetla się nic. Mam ustawioną poprawną stronę kodową
Tekst wpisywany "bezpośrednio" w kod wyświetla się poprawie. Tylko z fragmentami wczytywanymi z pliku są problemy, zarówno gdy używam metody
jak i . Koduje w Notepad++ w UTF-8. Podejrzewam, że rozwiązanie mojego problemu jest banalne, jednak nie mogłem znaleźć na googlach działającego rozwiązania. Ten post edytował Casimirek 9.07.2009, 18:39:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ok, ale przecież strona, na której wyświetlasz te dane musi mieć ustawione identyczne kodowanie? (sprawdź, co przeglądarka wyświetla)
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona, na której wyświetlam ma identyczne kodowanie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hostnij gdzieś plik. Sprawdzimy.
Ten post edytował melkorm 9.07.2009, 19:30:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tylko to jest w pliku. Text.txt znajduje się na serwerze w folderze set. Tekst wyświetla się poprawnie pod warunkiem, iż znajdują się w nim tylko łacińskie znaki, z cyrylicą coś nie chce. ![]() Ten post edytował Casimirek 9.07.2009, 19:43:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A co z kodowaniem w pliku .txt?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany. Rzeczywiście, nie zauważyłem, ze pliku txt mam inne kodowanie unicode zamiast utf-8
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:52 |