![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuje od dłuższego czasu uzyskać pewien efekt ale mi nie wychodzi.
Mianowicie chodzi o efekt zaciemnionej miniaturki zdjęcia. Po najechaniu zaciemnienie znika. Jest skrypt JAVA ale to mnie nie interesuje. Pomyślałem, że można nałożyć na obrazek(na miniaturkę zdjęcia) inny obrazek, a mianowicie transparentny obrazek png jednolitego koloru o pewnym stopniu przeźroczystości. Wtedy po najechaniu na niego obrazek ten by znikał odkrywając miniaturkę, w którą można kliknąć. Pomoże mi ktoś to zrealizować? Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 26 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobaw się opacity. Jak masz ciemne tło, to dla normalnych obrazków dajesz opacity koło 0.5 a w pseudoklasie :hover ustawiasz opacity: 1. Robiłem tak kiedyś na stronie z ciemnym tłem i wyszło ok - bez żądnych skryptów.
PS. Uwaga, w IE6 :hover nie zadziała Ci na innych elementach niż <a>. -------------------- Works for me => u mnie działa - blog o (o)programowaniu i nie tylko
meet.php - darmowe meetupy związane z PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:16 |