![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Chciałbym stworzyć sortowanie w mojej aplikacji. Polega to na tym, że dla każdego wpisu mam inputa o klasie points - w której wpisuję ilość puntków. Mam również pole o klasie position, i niej chciałbym, aby była wpisywana pozycja, wg. ilości punktów. ogólny zarys jest taki: Kod $(document).ready(function() { $('.points').change(function() {//po zmianie ilości punktów dla dowolnego wpisu, chcę zmienić pozycję dla każdego wpisu for (var i=0; i < $('.points').length; i++) {//tu chciałem zapisać do tablicy po kolei każdą wartość points[] = $(this).val(); }; }); }); to oczywiście rozwiązanie niekompletne, i zapewne nie do końca działające... czy mógłby jednak ktoś pomóc rozwiązać mój problem? z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale chcesz zmienić pozycję na liście, czy po prostu wygenerować tablicę z posortowanymi wartościami?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tzn. nie chcę "fizycznie" zamieniać ich kolejności (nie jest to potrzebne) - chcę tylko zmienić wartość inputa z pozycją. Wystarczy więc tablica z posortowanymi wartościami, na jej postawie forem sobie ustawię pozycję dla każdego pola.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:46 |