![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem, chciałbym zrobić formularz w którym przycisk, czy to do wysyłania, usuwania itp staje się aktywny, podświetla się dopiero po zaznaczeniu checkboxa. Ma ktoś na to pomysł? Proszę o szybką pomoc. POZDRAWIAM |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 2 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wywoływanie dodawania przycisku po naciśnięciu chechboxa. Proste. Myślę, że będziesz wiedział. Jak nie to napisz, pomogę.
Pozdrawiam, Gelio |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
taki mały przykładzik. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bedę rozpoczynał nowego tematu bo prawie chodzi mi o to samo tylko że musze zaznaczyc tylko 2 (dokładnie) żeby buton stał sie aktywny mam taki oto formularz (skrót):
ma ktoś może rozwiązanie mojego problemu , pozdrawiam -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 375 Pomógł: 20 Dołączył: 28.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że dokładnie 2 dowolne z 4 dostępnych. Zamiast pisać (4 2) = 6 warunków, policz ilość zaznaczonych:
Kod function sprawdz()
{ var b = document.getElementsByName('id_team[]'), num = 0; for(var i=0; i<b.length; i++) { if(b[i].checked) num++; } return (num==2) ? true : false; } -------------------- „Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyna, dla której chcemy żyć i pracować.” Roman Dmowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że dokładnie 2 dowolne z 4 dostępnych. Zamiast pisać (4 2) = 6 warunków, policz ilość zaznaczonych: Kod function sprawdz() { var b = document.getElementsByName('id_team[]'), num = 0; for(var i=0; i<b.length; i++) { if(b[i].checked) num++; } return (num==2) ? true : false; } myślę, że jemu chodzi o conajmniej dwa, dlatego tak będzie lepiej ![]() Kod function sprawdz()
{ var b = document.getElementsByName('id_team[]'), num = 0; for(var i=0; i<b.length; i++) { if(b[i].checked) num++; } return (num>=2) ? true : false; } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:24 |