![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Naczytałem się o procedurach składowanych, że są fajne i w ogóle;) Postanowiłem więc, że się ich nauczę ale poległem na samym początku. Walczę cały czas z jednym problemem. Sytuacja wygląda tak: do tworzenia procedur używam Navicat bo tak jest mi prościej. Stworzyłem sobie najprostszą procedurę, w której umieściłem to:
Uruchomiłem to w Navicat i jest ok - zwraca 16 rekordów. Uruchomiłem to też w PHP (używam PDO jeśli ma to jakieś znaczenie) i również widzę 16 rekordów. Problem powstał w momencie gdy użyłem więcej niż jednego SELECTa:
jeśli wywołam to z parametrem równym np 10 to zwraca mi wyłączenie 12 (zarówno w Navicat jak i poprzez PHP)... a co z rekordem = 7? O procedurach uczę się z tego wykładu: http://th-www.if.uj.edu.pl/zfs/gora/bazy08/wyklad10.pdf i tam na stronie 32 jest niby to samo co ja robię:\ Z góry dziękuję za jakiekolwiek podpowiedzi! pozdrawiam, Łukasz Mały update. Po uruchomieniu procedury w konsoli Navicat'a (nie poprzez kliknięcie Run) wygląda to dobrze:
Ale nie mam pojęcia co zrobić aby dobrze też wyświetlało się na stronie WWW. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:17 |