Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> 2 wpisy zamiast jednego
Fantome

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

mam takie oto zapytanie:
  1. $zapytanie_fotam="INSERT INTO koty_kot (`id`, `gatunek_id`, `plec`, `urodzony`, `kolor`, `wlasciciel`, `hodowca`, `testy`, `testy_gen`, `urodzony_w`, `opis`, `matka_id`, `ojciec_id`, `reproduktor`, `stan`, `miot`, `dostepny`, `link`) VALUES ('', '$gatunek_id', '$plec', '$urodziny', '$kolor', '$wlasciciel', '$hodowca', '$testy', '$testy_gen', '$urodzony_w', '$opis', '$matka_id', '$ojciec_id', '$reproduktor', '$stan', '$miot', '$dostepny', '$link') ";
  2. $dodaj_fotkem=mysql_query($zapytanie_fotam);

wszystko ok, ale dodaje mi 2 wpisy zamiast jednego;/
formularz którym przesyłam dane jest oznaczony jako enctype="multipart/form-data" ze względu na przesyłane w nim pliki.

błąd pojawia się gdy nie został wysłany plik, podczas gdy plik jest wysłany to wszystko jest ok. Obsługuje go wtedy takie samo zapytanie co to powyżej, ale dodaje tylko jeden wpis...
próbowałem już nawet kasować ostatni wpis i zmieniać incrementa o jeden, jednak nic to nie dało;/
próbowałem również samego
  1. INSERT INTO koty_kot('id') VALUES ('')
ale też dodaje 2 rekordy;/
jakieś pomysły?
jak potrzeba więcej kodu to dajcie znać;/ siedzę nad tym od paru godzin i nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje;/
pozdrawiam Fantome:)

Ten post edytował Fantome 8.07.2009, 21:24:52
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie
- Fantome   2 wpisy zamiast jednego   8.07.2009, 21:22:46
- - kefirek   Daj wiecej kodu   9.07.2009, 10:27:52
- - Fantome   cały kod: [PHP] pobierz, plaintext <meta h...   9.07.2009, 22:32:08

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 25.08.2025 - 03:23