![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Napisałem ostatnio pewnie skrypt, który trzymałem na serwerze. Serwer jednak dzisiaj zmieniłem na inny. Ku mojemu zdziwieniu pojawiły się błędy w kodzi. Dotyczą one tego, iż niby do przeglądarki został wysłany już kod html a ja chce dopiero teraz edytować header'sy. kod działa na takiej zasadzie:
>strona w php >echo "coś w html"; >include('druga strona'); i w pliku includowanym dopiero tworzy się cookie, czego nie chce przepuścić na tym serwerze a na starym przepuszczało. Próbowałem za pomocą ob_start(); i ob_end_flush(); jednak bez skutku. Na tym serwerze nie działa nawet przykładowy kod z wikibooksów dotyczący tego tematu
?> wyskakuje takie coś Kod [b]Warning[/b]: Cannot modify header information - headers already sent by Konieczna jest edycja kodu czy można jakoś to zrobić, żeby usunąć ten problem bez zbędnej edycji?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hmm nic to nie dało. Wyskakuje teraz jeszcze jeden komunikat
Kod [b]Warning[/b]: session_start() [[url="http://rapidcar.frihost.org/function.session-start"]function.session-start[/url]]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/webruben/domains/rapidcar.frihost.org/public_html/loguj.php:1) in [b]/home/webruben/domains/rapidcar.frihost.org/public_html/loguj.php[/b] on line [b]3[/b]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Ustaw twój edytor by tworzył pliki utf8 bez nagłówków BOM.
Sprawdź czy przed <?php nie ma zadnych spacji ani zadnych innych pustych znaków. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki:p a co to jest to bom, że robi taką różnicę?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Szukajcie a znajdziecie...
http://pl.wikipedia.org/wiki/BOM |
|
|
![]()
|
|
Acha.
Mam jednak kolejny problem Próbuje edytować kolejny plik w ten sposób. Jednak w tym występują sesje i wyskakuje mi takie coś Kod [b]Warning[/b]: session_start() [[url="http://rapidcar.frihost.org/function.session-start"]function.session-start[/url]]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/webruben/domains/add.php) in [b]/home/webruben/domains/add.php[/b] on line [b]17[/b] a linia 17 to właśnie session_start() Co z tym zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiedź znajdziesz w temacie, przeczytaj jeszcze raz.
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Chodzi o post Wicepsik'a? Jeżeli tak to session_start() mam na początku tak jak on.Chyba, że chodzi o coś innego?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Ehhh.... przeczytaj wszystkie posty zastosuj się ponownie do rad, a problem ustąpi.
Temat zamykam , wszystko co potrzebne zostało już powiedziane . |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:53 |