![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mój problem polega na tym, że próbuje upchnąc dwie zmienne w zmiennej powodując pokazanie się takiego oto wyniku: Subkategoria (Główna Kategoria) Subkategorie można pokazać poprzez samą zmienną Kod $data['download_cat_name'] ponieważ już wcześniej jest ustawione wyświetlanie akurat takiego UPa (Zaraz wyjaśniam). Żeby jednak wyświetlić główną kategorie w nawiasie musze jednocześnie ustawić dla nawiasu Kod $data['download_cat_up'] wartość -1. I tu moje pytanie, jak mam to zrobić? Streszczając, trzeba ustawić w nawiasie wartość -1 dla UPa (download cat up), i tylko dla nawiasu, aby wyświetlało główną kategorie downloadu. Pozdrawiam Tracha Ten post edytował Tracha 8.07.2009, 14:24:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 2 Dołączył: 8.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to nie rozumiem.
Te nawiasy przy zmiennych to klucze tablicy, w tym przypadku tablicy asocjacyjnej. Może opisz problem bez tych zmiennych, chyba, że ktoś inny się połapie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o coś takiego...
Kod $category = ""; while($data = dbarray($result)) { $category .= "<option value='".$data['download_cat_id']."'>".$data['download_cat_name']." (<b>".$data2['download_cat_name']."</b>)</option>\n"; Gdzie ta $data['download_cat_name'] wyświetla podkategorie "Filmy" ponieważ już wcześniej została zdefiniowana inna zmienna, która odpowiada za wyświetlanie albo pod kategorii, albo głównych kategorii albo tego i tego. I została skonfigurowana na wyświetlanie pod kategorii jej nazwa to: Kod $data['download_cat_up'] i ma wartość wyższą od -1 (Jakoś to tak przedstawili: != '-1'), a ja chce aby w jednym jedynym nawiasie na cały kod pojawiła się definicja zmieniająca wartość Kod $data['download_cat_up'] na = '-1' .Chce żeby to wyglądało mniejwięcej tak: Filmy (Half-Life) Pod kategoria (Główna Kategoria) Aha, nie wiem czy wspomniałem, główna kategoria jest wyświetlana kiedy $data['download_cat_up'] ma wartość -1 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ty chcesz wyswietlic te kategorie w liscie rozwijanej ?
np kategoria podkategoria kategoria2 podkategoria2 itp Czyli np Ten post edytował kefirek 8.07.2009, 14:54:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 2 Dołączył: 8.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest jakaś lista rozwijana, która zawiera opcję o wartości jakiegoś ID i etykiecie składającej się z nazwy od $data i drugiej nazwy od $data2.
Na to wygląda, że to jest właśnie jakaś kategoria z nazwą głównej kategorii w nawiasie, albo na odwrót. BTW, "pod kategoria" pisze się łącznie a wyrażenie
znaczy, że zmienna $a jest różna od zmiennej $b Ten post edytował pawelpaciorek 8.07.2009, 14:55:55 |
|
|
![]()
|
|
To może mieć jakiś wpływ ale używam Extreme Fusion IV. Przez co akurat stałych id nie moge wpisać, ponieważ ciągle się zmieniają, chodzi po prostu o to, że jest Główna kategoria, a do niej przypisanych jest pare podkategorii.
to $category, to właśnie lista rozwijana. Ale nie o to mi chodzi, z tego wszystkiego chyba zapomniałem napisać o co chodzi. Chodzi o to, że jak mam zrobić aby przypisać do zmiennej download_cat_up wartość -1, żeby ta wartość jednak obowiązywała tylko i wyłącznie w nawiasie. Każda podkategoria i główna kategoria posiada osobne id ale są one ze sobą jakoś powiązane, jak tego nie wiem. Chce się dowiedzieć jak zrobić te zmienną, która obowiązuje tylko w nawiasie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Żeby uzyskać okazanie głównej kategorii w jakiej się znajdują wyświetlone Podkategorie... EDIT: W Panelu admina jednak lista wygląda inaczej: Cytat Kategoria Główna
Podkategoria Podkategoria Podkategoria Kategoria Główna2 Podkategoria2 Podkategoria2 Podkategoria2 Kategoria Główna3 Podkategoria3 Podkategoria3 Podkategoria3 Ten post edytował Tracha 8.07.2009, 15:07:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każda podkategoria i główna kategoria posiada osobne id ale są one ze sobą jakoś powiązane, jak tego nie wiem. Bo masz dwa zapytania jedno pobiera kategorie główne czyli masz tablice $data a drugie podkategorie czyli masz tablice $data2 ale dalej nie wiem o co ci chodzi ? |
|
|
![]()
|
|
Główne pytanie to jak uzyskać coś takiego:
Cytat Kategoria Główna Podkategoria Podkategoria Podkategoria Kategoria Główna2 Podkategoria2 Podkategoria2 Podkategoria2 Kategoria Główna3 Podkategoria3 Podkategoria3 Podkategoria3 Zamiast czegos takiego: Cytat Podkategoria Podkategoria Podkategoria Podkategoria2 Podkategoria2 Podkategoria2 Podkategoria3 Podkategoria3 Podkategoria3 Bo mam Upload plików na serwer. Na mojej stronie i tam mam wybór kategorii do jakiej ma być plik wrzucany, i wyświetlaja mi się same nazwy podkategorii, a że są takie same to user nie może rozróżnić, która jest która. Skoro np. jest coś takiego: Cytat Half-Life Podkategoria A Podkategoria B Half-Life 2 Podkategoria A Podkategoria B Jednak nie będzie wyświetlać tytułów kategorii głównej czyli half life, half life 2 itd. To wyświetli same nazwy podkategorii co jest męczące Przy strzelaniu w chybił trafił. Dlatego chce zrobić coś takiego co samo będzie dodawać kategorie. A właśnie ustawiłem te zmienną co zarządza czy mają być wyświetlone główne kategorie czy podkategorie i wyszło coś takiego, że i główne kategorie i podkategorie są porozrzucane... Ten post edytował Tracha 8.07.2009, 15:16:28 |
|
|
![]()
|
|
Może to ci pomoże
http://nospor.pl/grupowanie-wynikow-n35.html |
|
|
![]()
|
|
Może to ci pomoże http://nospor.pl/grupowanie-wynikow-n35.html To ciągle nie to, tu chodzi o samo wpisywanie danych, a na Extreme Fusion wpisuje się z innego miejsca dane nie z edytoru PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 19:26 |