![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jakiej opcji użyć, aby obrazek rozciągał się według tego ile jest tekstu?? @edit: Albo zapytam inaczej. Czy jest możliwość, aby jeden blok wydłużał się według długości innego bloku?? Ten post edytował Mlody993 7.07.2009, 22:23:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
google: faux columns albo http://www.alistapart.com/articles/holygrail
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można tez:
i dla elementu nadrzędnego ![]() Ten post edytował Drav 7.07.2009, 23:49:54 -------------------- XHTML | CSS | PHP (Uczę się :D)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O wielkie dzięki.
![]() Tylko teraz jest problem. Bo mam podzielone na taki układ: Lewa ścianka, pole na treść, pole na menu, prawa ścianka. Tak: |- - | I gdy uzupełnię tekst w polu na treść robi się tak: |- -| |- - A gdy uzupełnię polę na menu, a pole na treść nie to wygląda tak: |- -| - -| No i jak to naprawić? Myślę, żeby pole na treść i na menu dać w jeden np. <div id="counter">. Czy jak? :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest własnie faux column o którym pisał erix
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja proponuje zrobic to tak:
CSS (tylko do wydłużania się, reszte sobie sam ustaw)
HTML Ten post edytował Drav 8.07.2009, 00:11:34 -------------------- XHTML | CSS | PHP (Uczę się :D)
|
|
|
![]()
|
|
ja proponuje zrobic to tak: CSS (tylko do wydłużania się, reszte sobie sam ustaw)
HTML Myślę, że Twoja rada by rozwiązała mój problem. Ale czy mógłbyś podać przykład na moim wzorze? Czyli lewa sciana, treść, menu, prawa sciana ? @edit: Problem rozwiązałoby to, gdyby długość pola na menu rozciągała się według dłuości pola na treść. Wtedy jedno od drugiego byłoby zależne. Bo gdy dużo treści w menu, to się wydłuża i prawa ściana też... @edit2: Aha u mnie jest tak, że pod środek i menu są inne obrazki tła, więc jak dam wszystko w blok "wydluz" to po prostu się powali z tłem. :/ Ten post edytował Mlody993 8.07.2009, 00:23:44 |
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem. Daj jakiś obrazek w paincie tego jak to ma wyglądać to Ci podam kod
![]() Jeśli chcesz, zeby wydłuzały sie tylko niektóre elementy to ustaw
tylko dla tych elementów, a jeśli chodzi Ci o coś innego to patrz wyżej (rysunek). Ten post edytował Drav 8.07.2009, 09:13:09 -------------------- XHTML | CSS | PHP (Uczę się :D)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat CSS (tylko do wydłużania się, reszte sobie sam ustaw) A do czego ja zalinkowałem... ![]() Cytat Ale czy mógłbyś podać przykład na moim wzorze? Czyli lewa sciana, treść, menu, prawa sciana ? Chcesz gotowca? Rusz się trochę. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dobra chłopaki, wielkie dzięki za pomoc. Poradziłem sobie.
Po prostu skorzystałem z Faux Column i dodałem go do każdej ściany (lewa i prawa). Blok wyglądał tak: DIV sciana + treść /DIV (następny blok) DIV menu + ściana /DIV I po prostu dałem to tak: DIV ściana + treść /DIV (następny blok) DIV menu + ściana /DIV Ściana /DIV Czyli po bloku z menu dodałem jeszcze jedną ścianę i jest super. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:42 |