![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Szukam pomocy w rozwiązaniu mojego problemu.Napisałem skrypt w php, ma on na celu liczyc klikniecia na linki. Każdy link na stronie używa zapisu index?akcja="nazwa linku".Na podstawie tego wyselekcjonowałem "nazwę linku". A oto skrypt: <? php$element=$_SERVER["REQUEST_URI"]; $link_czlony=explode("=",$element); $akcja=$link_czlony[0]; $link=$link_czlony[1]; $plik="nabijaj.in"; $plik1=file($plik); $ile_lini=count($plik1); for($index=0;$index<$ile_lini;$index++) {$podzial=explode("|&&|",$plik1[$index]); if ($podzial[0]==$link) { $nabijaj="tak";} else { $nabijaj="nie";}} if ($nabijaj="tak") {$plik1=file($plik); $ile_lini=count($plik1); for($index=0;$index<$ile_lini;$index++) {$podzial2=explode("|&&|",$plik1[$index]); if ($podzial2[0]==$link) {$wpis_przed="$podzial2[0]|&&|$podzial2[1]|&&|"; $licznik=$podzial2[1]+1; $wpis_po="$link|&&|$licznik|&&|"; $plik1=fopen($plik,"r"); $czytaj=fread($plik1,filesize($plik)); fclose($plik1); $po=str_replace($wpis_przed,$wpis_po,$czytaj); $plik=fopen($plik,w);fwrite($plik,$po);fclose($plik); } } } if ($nabijaj="nie") { $plik="nabijaj.in"; $plik1=fopen($plik,"a"); fputs($plik1,"$link|&&|1|&&|n"); fclose ($plik1);} ? I to wszystko prawie działa, ale powstają dodatkowe zapisy typ "$link|&&|1|&&|. W jaki sposób i gdzie należy zmienić skrypt ? Trochę się z tym męczę i nie mogę sobie poradzić, jeżeli możliwe, to proszę o pomoc. -------------------- marko
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:39 |