![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2008 Skąd: Szamotuły, Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Od pewnego czasu męczę się z pewną sprawą. Mianowicie ściągnąłem sobie pliki źródłowe programu mimeTeX do generowania wzorów LaTeX. Skrypt CGI, zwraca gifa ze wzorem. Skompilowałem sobie standardowym poleceniem ze strony autora. U mnie na komputerze działa idealnie (Apache na localhost), natomiast po wysłaniu na serwer nazwa.pl oraz inten.pl już nie. W pierwszym błąd 500, w drugim 403. Do tego po utworzeniu pliku .htaccess ażeby odpalić mode rewrite, nawet na localhost przestało działać. Teraz moje pytanie - co trzeba zrobić, aby odpalić skrypty cgi na popularnych serwerach hostingowych? Co muszę zrobić, jakie warunki spełnić, żeby to odpalić? Może znacie jakieś inne alternatywne programy/skrypty LaTeX, które mogę używać z poziomu php, lub jakkolwiek na stronie www? Bardzo proszę o pomoc. http://www.forkosh.com/mimetex.html - strona projektu mimeTeX. //Edit: używam XAMPP pod Windowsem Ten post edytował mowgli91 7.07.2009, 18:14:49 -------------------- Zapraszam na www.redtube.com
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ok, a wrzucasz to do cgi-bin dając uprawnienia do odpalenia?
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2008 Skąd: Szamotuły, Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak. poszperałem i się okazało że moi kochani providerzy mają wyłączone uruchamianie cgi-bin. Znacie może jakąś alternatywę dla cgi do wyświetlania wykresów LaTeX? i jak to jest z tym .htaccess, z którym wyskakuje błąd 404? Jakie dyrektywy są wymagane do bezproblemowego odpalenia?
-------------------- Zapraszam na www.redtube.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zmień hosting - co to za ISP, który blokuje skrypty CGI...
Cytat i jak to jest z tym .htaccess, z którym wyskakuje błąd 404? Jakie dyrektywy są wymagane do bezproblemowego odpalenia? To zależy od konkretnego przypadku. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
A znacie może jakieś darmowe konta z obsługą CGI?
-------------------- Zapraszam na www.redtube.com
|
|
|
![]()
|
|
Darmowe będzie ciężko dostać - z CGI chyba tylko płatne.
Jest przyklejony wątek o hostingach, poszukaj, pogooglaj. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:35 |