![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 7 Dołączył: 3.08.2007 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam następujący problem. Na stronie mam BUTTONA, do którego mam podpięte zdarzenie onClick. Po kliknięciu uruchamiam dwie funkcje. No i do tego momentu wszystko OK. Problem jest w uzyskaniu odpowiedzi z serwera. Zawsze dostaję tylko jedną odpowiedź do jednego z dwóch divów. Drugi div jest pusty. Gdzie robię błąd ? Plik index.htm (fragment)
Plik script.js
w plikach 1.php i 2.php mam zwykłe echa. Po kliknięciu na button w odpowiedzi mam tylko zawartość jednego pliku, tylko pierwsza funkcja zwraca wynik. Jak uzyskać obydwa wyniki ? Ten post edytował slawek3422 6.07.2009, 19:30:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 27 Dołączył: 24.08.2007 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Twoich funkcjach sprawdz() i sprawdz1() masz w xmlHttp.onreadystatechange odwołanie tylko do stateChange, a nie ma do stateChange1.
-------------------- Pomogłem ? Odwdzięcz się, kliknij POMÓGŁ.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 7 Dołączył: 3.08.2007 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zgadza się, walnąłem literówkę, jednak po zmianie na
dalej nie działa, alerty pokazują dobre dane |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 27 Dołączył: 24.08.2007 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm.. wiesz co, spróbuj może usunąć zmienną globalną xmlHttp i daj jej zasięg lokalny w każdej funkcji.
Ciężko mi coś doradzić bo sam nigdy nie robiłem takich akcji dla dwóch div'ów. Domyślam się, że zawartość jest generowana w divie o id="tresc" ? Jeżeli zmiana zasięgu tej zmiennej nie pomoże, to będziemy myśleć dalej. EDIT. Albo wiesz co, zrób sobie jeszcze jedna zmienna gobalną powiedzmy xmlHttp1 i daj ją w każdej funkcji z końcówka 1 w nazwie. Spróbuj w ten sposób bo coś mi sie zdaje, że poprostu zmienna xmlHttp się nadpisuje w trakcie wykonania. Ten post edytował Suh 6.07.2009, 19:39:15 -------------------- Pomogłem ? Odwdzięcz się, kliknij POMÓGŁ.
|
|
|
![]()
|
|
Super
![]() ![]() kod skryptu, który mi zadziałał wygląda tak:
w jednej z funkcji zamieniłem xmlHttp na xmlHttp1 i ruszyło ![]() Wielkie dzięki, pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:50 |