![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Piszę na forum ponieważ nie mam pojęcia jak to w google znaleźć, jest mi to ciężko opisać ale mam nadzieję, że mnie zrozumiecie.
Mam na stronie formularz i chodzi mi o to, że pierwsze pole jest polem SELECT z opcjami opcja1 i opcja 2 i teraz w zależności czy użytkownik wybierze opcje1 czy opcje2 pod spodem (dalsza część formularzu się zmieni). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Poczytaj o javascript
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według mnie najlepiej jest zrobić funkcję, która będzie sprawdzała co zostało wybrane z SELECTA i na tej podstawie będzie generowany formularz.
|
|
|
![]()
|
|
a moglibyście podać jakiś przykład takiej funkcji? kompletnie na js się nie znam ale jak miał bym przykład mógł bym pokombinować i może by coś z tego wyszło, na prawdę był bym wdzięczny ;]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 2 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: Zamość Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj tekst i zobacz przykłady na tej stronie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj masz przykład jak zmienić zawartość tabelki w zależności od wartości SELECTA
Kod <script language="javascript" type="text/javascript">
<!-- function zmien() { numer = document.f1.opcje.selectedIndex; if (numer==0) { document.getElementById("o1").innerHTML = "cos tam 1 w oknie 1"; document.getElementById("o2").innerHTML = "cos tam 2 w oknie 1"; } if (numer==1) { document.getElementById("o1").innerHTML = "cos tam 1 w oknie 2"; document.getElementById("o2").innerHTML = "cos tam 2 w oknie 2"; } } // --> </script> <form name="f1"> <select name="opcje" onchange="zmien()"> <option>cos tam 1</option> <option>cos tam 2</option> </select> </form> <p> Podgląd danych z formularza: </p> <table border="1"><tr> <td id="o1">cos tam 1 w oknie 1</td> <td id="o2">cos tam 1 w oknie 2</td> </tr></table> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:11 |