![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Znacie się może na robieniu layout'a? Powiedzmy, że mam już stworzony projekt strony, jak teraz dobrze to podzielić tzn. na czym w zasadzie polega to dzielenie. Jedynie na tym, żeby całość się trzymała i tylko gdzieniegdzie powstawiać tylko potem inputy itp?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem o co Ci chodzi. Mógłbyś jaśniej to opisać?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
powiedzmy, że mam takie coś link Jak mam podzelić to zdjęcie na layout, bo chyba nie chodzi o proste pocięcie skoro treść będzie dynamicznie wstawiana przez php potem. Domyślam się, że jakieś odnośniki i inputy muszę wyłonić jako osobne części zdjęcia a potem je podmienić na inputy i treść. I tylko na tym polega robienie layouta?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
I tylko na tym polega robienie layouta? Generalnie można powiedzieć, że tak, "tylko na tym". Ale do tego dodaj jeszcze semantykę kodu HTML + (co gorsze!) różną interpretację kodu przez różne przeglądarki (sczególnie IE6). Gdyby cięcie szablonów polegało "tylko na tym" to nikt by nie poszukiwał takich specjalistów (popatrz na ogłoszenia o prace). |
|
|
![]()
|
|
A czy jest w miare dobrze pocięte?
link Oczywiście trzeba jeszcze podmienić obrazki buttonów, inputów itp, ale to bym zrobił potem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest pocięcie z photoshopa
![]() ![]() ps. W google znalazłem takie cos: http://rapidshare.com/files/45435946/02..C...otrzeby.WWW.rar Zobacz może Ci się przyda. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bałdzo, zrobiłeś jedną wielką tabelę, a jakoś nie widzę tam danych które należałoby przedstawić za pomocą tabeli :/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy jest w miare dobrze pocięte? link Oczywiście trzeba jeszcze podmienić obrazki buttonów, inputów itp, ale to bym zrobił potem. - dużo elementów, które mogłyby być bardziej szczegółowo pocięte, - jeśli da się coś zrobić tylko w html i css to rób w html i css, po co tniesz stopkę, jak mozna ją zrobić w html i css, - jeśli jakiś blok ma zmieniać swoją wysokość ze względu na różną ilość tekstu, to nie rób jednego elementu, tylko np. 3 góra, dół i środek - zawierający tekst, w przypadku gdy będzie zmieniać wysokość, No i przede wszystkim, lepiej nie używać programu, bo nauczy Cię czegoś złego, bo na pewno nic dobrego. ^^ Ten post edytował nmts 5.07.2009, 20:47:04 -------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]()
|
|
Jeżeli mam tego robić w programie to jak? Poprostu pisać kod html i wstawiać podzielone obrazki?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak możesz to staraj się składać stronę na DIV-ach i robić klasy do nich.
Ten post edytował muniekw 6.07.2009, 09:36:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli mam tego robić w programie to jak? Poprostu pisać kod html i wstawiać podzielone obrazki? Tak. W największym skrócie na tym to polega ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Może jak już robię to w programie to już do kończę a najwyżej potem pobawię się tak jak mówicie. Mam jeszcze jedno pytanie, czy lepiej jest ciąć większe np.prostokąty i potem powstawiać tam w kodzie co ma tam być np. buttona, czy też lepiej odkroić w dużym kwadracie osobny kwadrat gdzie ma być button o jego wymiarach i potem tylko wstawić button na tym małym kwadraciku?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jeśli dobrze zrozumiałem, to chyba to pierwsze...
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ciężko mi wyjaśnić coś co trzeba widzieć, żeby wiedzieć o co chodzi
![]() PS Rośnie wam liczba postów, bo ja od jakiegoś czasu cały czas mam tyle samo. Chyba, że to ban za głupie posty ![]() Nie chce mi się już męczyć podzieli mi ktoś to za 100zł? Ten post edytował dark_root 6.07.2009, 11:11:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
W hydeparku posty nie są naliczane.
Złóż ofertę na Giełdzie, ta sama kategoria, tylko inny dział. [; -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 01:55 |