![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Witam,
przedstawiam Wam do oceny swoje portfolio, które przed chwilą gruntownie odświeżyłem: http://phpworkstation.com/m.plonka Grafik ze mnie żaden ale starałem się uzyskać przejrzysty i schludny design. Niestety jak na razie nie miałem jak sprawdzić stronki pod IE6 - IE Tester coś mi szwankuje :/ Z góry dzięki za opinie i sugestie ewentualnych zmian czy poprawek, pion |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po wejściu nawet dobry efekt, lecz te ikony (php, kohana itd.) są brzydko zmniejszone. Co do kodu to chyba nie mam zastrzeżeń (przeleciałem okiem), w3c validator pokazał 0 błędów - dla mnie jest ok. Jedynym takim małym minusem jest to, że wszystko jest na jednej podstronie
![]() ![]() -------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
30.01.2009 - Mój 100 post. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo fajna graficznie
![]() ![]() -------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 3 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo fajna stronka, ale przydałoby się stronicowanie projektów. Ogólnie bardzo podoba mi się szata tylko trochę te ikony php, kohana, mysql, postgresql odciągają wzrok
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajnie. Tylko do tych wykonanych prac mógłbyś dać stronnicowanie.
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Ikonki faktycznie wyglądały tragicznie - poprawiłem. Natomiast jeśli chodzi o stronicowanie - osobiście jestem zdania, że w przypadku portfolio dobrze jest jeśli widać wszystko/dużo od razu. Stronicowania raczej więc nie dodam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poza tematem - świetne referencje
![]() -------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
A ja do tego co zostało powiedziane dodam że ładniej będzie wyglądać prawe menu jeśli dasz jakiś margin przy dolnej kresce foota i przy topowym boxsie
![]() A strona ładna, bez masy zbędnej grafiki w stylu zaokrąglonych buttonów i innego stuffu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Ikony brzydkie i w ogóle zastanawiam się po co one się w chwili obecnej tam znajdują. Ikonę kohana usunąłbym bo psuje wygląd zielonym tłem.
2. Projekty muszą być stronicowane a klikając w ikonę zamiast przechodzić do strony wydaje mi się, że w jakimś LightBoxie mógłby się obraz strony bo możliwe, że strona padnie/zmieni wygląd itp. 3. Ogólnie ładnie ale nie wiem czy nie ładniej wyglądałoby zdjęcie takie dowodowe zamiast obecnego - chodzi mi tu o taką bardziej powagę, ale to musisz sam sprawdzić jak się wkomponuje. -------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
@Spawnm:
Z tymi odstępami miałeś rację - wygląda lepiej ![]() 1. Ikony brzydkie i w ogóle zastanawiam się po co one się w chwili obecnej tam znajdują. Ikonę kohana usunąłbym bo psuje wygląd zielonym tłem. Brzydkie? Co masz na myśli? Zostały poprawione i już tak nie straszą. To, że Kohana ma takie tło a nie inne to już nie moja wina, moim zdaniem jednak nie razi jakoś super specjalnie. 2. Projekty muszą być stronicowane a klikając w ikonę zamiast przechodzić do strony wydaje mi się, że w jakimś LightBoxie mógłby się obraz strony bo możliwe, że strona padnie/zmieni wygląd itp. No i tu jest drobny problem bo w chwili obecnej nie mam jak zrobić screenshotów starych projektów. W sieci ich już nie ma/są w innym wydaniu, a i na dysku ich nie mam. 3. Ogólnie ładnie ale nie wiem czy nie ładniej wyglądałoby zdjęcie takie dowodowe zamiast obecnego - chodzi mi tu o taką bardziej powagę, ale to musisz sam sprawdzić jak się wkomponuje. Dowodowe to akurat mam z dupy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 19 Dołączył: 30.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pod IE6 zjeżdża w dół Tobie prawa kolumna
![]() ![]() Wszystko ładnie się prezentuje, co do kodu nie ma czego się uczepić, dosłownie wszystko jest napisane tak jak powinno być napisane. Wiesz czego mi brakuje? Użycia jQuery do referencji, taki malutki dodatek w postaci otwierania zdjęc Fancybox`em np. A i zamiast logotypów Kohana, PHP itd. u góry dałbym po prawej box nazwany powiedzmy "Pracuje na:" i pokaz slajdów z tymi logami w troszkę większym rozmiarze ![]() Przykład idealny na to że portfolio programisty może się podobać ![]() -------------------- "CSS is like a girlfriend. No matter how hard you try, she will always interpret it a different way."
|
|
|
![]()
|
|
@webber:
Dzięki za pozytywną opinię ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 377 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie się nie podoba line-height, zwłaszcza góra (na niebieskim tle) jest straszliwie napchana. Próbuję coś ważnego wychwycić "rzutem oka" i nie daje rady - zlewa się w całość.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Portfolio nie polega na walnięciu wszystkich projektów, które się robiło tylko na wyborze najlepszych. Druga sprawa to kto jest odbiorcą tego portfolio? Bo jeśli to mają być potencjalni klienci to nic z tej strony nie zrozumieją. Miniatury projektów są za małe, do tego jak ktoś już napisał niektórzy wolą po kliknięciu zobaczyć powiększenie, a nie, że odsyła nas do jakieś innej strony. To, że nie masz większych nie jest żadnym usprawiedliwieniem, proponuje dać napis "Przepraszam, ale nie mam większych obrazków."
![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.06.2025 - 23:50 |