![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem. Wiem ze jest topic , ale nic mi on nie pomaga.
Otoz mam w bazie wszystko na utf_general_ci strone na utf8 i niby jest wszystko ok. Zapisuje sobie cos do bazy odczytuje i sa polskie znaczki, problem jest jedynie w bazie bo w tabeli sa jakies dziwne znaczki. I nie ma to znaczenia czy strone mam na utf8 czy iso a baze na utf bo na stronie mam polskie znaczki, tylko denerwują mnie te dziwne znaczki w bazie bo nie bede mogl nic przeedytowac w bazie. Jakies rozwiazanie? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Jaworze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
prosze pokaz ten fragment kodu z INSERT jak dodajesz do bazy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 3 Dołączył: 29.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po polaczeniu sie z baza wykonaj
set names utf8; powinno pomoc -------------------- everybody sing a song http://wydarzenia.kredytforum.info/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oki pomogło set names .
Ten post edytował gregi1 3.07.2009, 18:01:15 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<br />po polaczeniu sie z baza wykonaj <br />set names utf8;<br />powinno pomoc<br /> <br /><br /><br />Mam pytanie odnośnie "set names utf8" mozna to ustawic na stałe,abym nie musiał za kazdym razem danej komendy klepać ![]() Ustawienia mam nastepujące: System porownań dla p. MYSQL =UTF8_POLISH_CI w tabelach rowniez UTF8_POLISH_CI Czekam na info. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 13:11 |