![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie tym bardziej, że jest to mój pierwszy post na tym forum.
Nie owijając w bawełnę, mam pewien problem ze skryptem, którego piszę. Dokładniej rzecz biorąc piszę skrypt umożliwiający użytkownikom wybór ulubionych piosenek oraz dodanie ich na swoją listę. Sam skrypt ma działać bez bazy danych, a lista danych utworów powinna być dostępna tylko dla danego użytkownika. Początkowo zamierzałem dane te zapisać w $_SESSION, lecz niestety nie rozwiązało to sprawy - po zamknięciu przeglądarki dane ulegają usunięciu, a nie na tym to ma polegać. Przy użyciu $_COOKIE wyglądało początkowo, że wszystko jest w porządku jednak sam zapis danych do $_COOKIE trwa zbyt długo, co utrudnia działanie skryptu. W momencie dodania utworu do listy wywoływane są dwie funkcje, z czego pierwsza funkcja służy do zapisu utworu do COOKIE a druga do odświeżenia całej listy. W przypadku $_SESSION te rozwiązanie odniosło skutek pozytywny i całość przebiegała poprawnie. W przypadku $_COOKIE funkcja pierwsza trwa zbyt długo i zostaje wywołana funkcja wyświetlania zawartości $_COOKIE przed zmianą.
Przy wywoływaniu tego:
Powinno najpierw usunąć utwór a następnie ponownie wyświetlić listę. A niestety tak nie jest. Najpierw jest wyświetlana lista a dopiero później zmiana $_COOKIE, przy $_SESSION problem ten nie występował. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję za pomoc. Ten post edytował yadue 3.07.2009, 14:36:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 9 Dołączył: 30.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie uzywanie bazy to wymog zleceniodawcy, twoj pomysl, czy jakas inna okolicznosc? moze skorzystaj z google base
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:45 |