![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam prostą galerię obrazków. Wykorzystuje w niej lightbox-a. Jednak mam problem. Miniatury robie sam w programie graficznym i dopiero oryginał i miniatura wysyłam na serwer. Obecnie oryginalne duże zdjecia musze zmniejszać tak aby się mieściły na monitorze. a czy można zrobic tak: klikam w miniaturę otwiera się obrazek przy pomocy lightbox ale nie w pełnym rozmiarze tylko ciagle pomniejszony. dopiero w jego opisie (ten tekst pod obrazkiem) jest link do normalnego duzego zdjęcia które otworzy się w nowym oknie z oryginalną wielkością. dla przykładu miniatura 60x60 px (wstawiana recznie na serwer) pośredni (800x600) robiony automatycznie przez lightbox duży (1024x768) osobne okno wywoływane z linka dostępnego w lightboxa ewentualnie jakiś inny skrypt który by to portafił ![]() z góry dzięki. PS. moge nawet robić i wstawiac na serwer ręcznie te 3 wielkosci zdjęć, byle by pojawial się link do tego największego okienka Ten post edytował mateuszpi 2.07.2009, 12:01:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 09:57 |