![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w skrócie problem polega tak mam petlę z div'ami.
teraz chce by zakolorować diva poprzez funkcje
a funkcje wywoluje np. kolor(1), kolor(5) itp. Z samym zakolorowaniem nie mam juz problemu robi to ok tylko ze pozostawia biały kolor na divie, a chce by tylko dla ostaniego diva był biały, reszta div'ow była czarna jest to do zrobienia -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 6 Dołączył: 31.08.2005 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zakolorowac diva? Czy text w divie?
kombinuj z backgroundColor ![]() http://codepunk.hardwar.org.uk/css2js.htm |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o ile się nie mylę to zgodnie ze standardami id nie zaczyna się od cyfr, bo inaczej wywali ci błąd w validatorze ;]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie lepiej to zrobić tak ?
Kod <?php
$iloscDivow = 10; for ($i=1;$i<$iloscDivow;$i++) { $i == $iloscDivow ? $bg='background:#ffffff' : $bg=''; $divs .= "<div id='d".$i."' style='color:#000000: ".$bg."'>test</div>"; } echo $divs;?> Ten post edytował fander 2.07.2009, 14:11:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fander to ma być w js (ew. ajax) bez przeładowanie strony
Pawel_W: Twój tekst nie pomóg mi w zaden sposób, ale dzieki za info ![]() slammer: na tym etapie to nie ma dla mnie znaczenia moze być i background, byle przy wylowaniu funkcji z innym parametrem div powracal do standardowego wygladu. Czekam na jeszcze jakies informacje -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie pomógł kod ~Pawel_w? To pokaż, co zrobiłeś.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A napisz proszę do czego to potrzebujesz
masz 10 div-ow Kod <div> text </div> <div> text </div> <div> text </div> . . . <div> text </div> i co chcesz z tym zrobić, chcesz zeby po najechaniu myszką zmienił się kolor czcionki i backgrounda. Napisz jak to ma działać ![]() Ten post edytował fander 3.07.2009, 10:11:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tylko ze pozostawia biały kolor na divie, a chce by tylko dla ostaniego diva był biały, reszta div'ow była czarna możesz sprecyzować? Bo ten kod co podałeś robi tekst białym dla diva, którego podasz w parametrze więc nie bardzo rozumie gdzie zostawia ten biały kolor? -------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein Wirtualny Rynek Predykcyjny |
|
|
![]()
|
|
moze tak:
wywołanie fuknkcji kolor(1) ma za zadanie zmienic kolor w div id=1 na biały gdy wywołam funkcje np. kolor (6) mam mi zmienić kolor w div id=6 na biały (do tego momentu nie mam problemu) chce jednak by kolor z div=1 zmienił sie na domyślny (np.czarny) -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie rozumiesz, że ID nie może być tylko cyfrą?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
chodzi ci o to ze gdy wywołasz kolor(id) to div z podanym id zmienia kolor na biały a pozostałe divy zmieniają kolor na standardowy.
dodaj sobie globalna zmienną var w której zapiszesz id ostano zmienianego div-a w funkcji kolor dodaj if(idostzmdiv!=null) document.getElementById(idostzmdiv).style.color = "#FF0000"; document.getElementById(id_div).style.color = "#ffffff"; idostzmdiv = id_div; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 06:41 |