![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam tablice $_SESSION, print_r z niej daje
Array ( [3] => Array ( [id] => 1 [ile] => 1 ) [4] => Array ( [id] => 2 [ile] => 1 ) ) chcę edytować i updateować klucze 'ile' narazie nie wychodzi ale mam tyle
elementy w sumię będą się nadpisywać kolejno czyli 1szy z jednej tablicy = 1szy z drugiej tablicy Myślałem, że przejdę przez to imlodem ale lipa. prosze o wskazówki potem takie coś ale też nie działa
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale zaraz, zaraz
z tego co napisałeś to nie ma $_SESSION['koszyk'], tylko jest
czyli $_SESSION[3] i $_SESSION[4], które są tablicami o elementach id i ile może tu tkwi błąd? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurcze jak ja się z tym bujam koniec świata...
dodaje do tej tablicy koszyk w taki sposób
wyświetlam tak
chciałbym ponowić temat ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat chcę edytować i updateować klucze 'ile' A jaśniej? Cytat chciałbym ponowić temat Nie zes... się czasem, to nie helpdesk, nie musisz podbijać bezczelnie tematu po ledwo kilku godzinach bez odpowiedzi. Chcesz odpowiedzi na zawołanie? Daj ogłoszenie w giełdzie ofert, uszanowałbyś nasz czas, a nie podbijasz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
erix nie musisz się unosić bo jestem ostatnią osobą jak to nazwałeś szukającą helpdesku. Nie mam takich intencji więc nie wciskaj mi tu czegoś czego nie ma
![]() edytować tzn. po to zrobiłem formularz. W pola input we value wpisuje wartości klucza ile z tablicy session. i teraz np po zmianie tych wartości i przesłaniu POSTem nadpisać stare nowymi. Nie wiem czy dobrze oddałem to jak chciałbym aby to chodziło ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A jak masz np. formularz:
(gdzie 3, to wygenerowany klucz tablicy pierwszego stopnia zagłębienia) I potem:
po uprzednim przefiltrowaniu oczywiście. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
A gdzie generujesz formularz?
![]() Ta trójka, to klucz-index tablicy w sesji. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
mam z tym kłopot. zobacz próbowałem tak by wydobyć ten klucz i edytować pojedynczy "ile" jednak wolę mieć w formularzu wszystkie pola input i tak to edytować. Jednak nie potrafie zakodować Twojej wskazówki Erix
![]()
czyli pod zmienna $iter miałem ten klucz aaale to mi działa jak w tablicy są klucze np od 0..... a gdy usunę np 2 1sze i zostają klucz 1...2..itd to już klops Ten post edytował john_doe 2.07.2009, 18:55:47 |
|
|
![]()
|
|
Cytat jednak wolę mieć w formularzu wszystkie pola input i tak to edytować. Toteż to mam na myśli. Ale żadnego inputa w tym listingu nie widzę. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
no bo to jest mój poprzedni pomysł, który porzuciłem. Wtedy klikałem w link i podnosiłem do edycji jakby jeden wpis. Teraz chce w pliku edit miec możliwość edycji wszystkich na raz czyli wypisać w jakiejś pętli inputy tylko nie umiem ;p
|
|
|
![]()
|
|
Przecież napisałem, wg jakiego nazewnictwa...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
napisałem coś takiego
po odebraniu formularza i zapodaniu
Array ( [0] => Array ( [id] => 55 ) ) Array ( [0] => Array ( [id] => 2 [ile] => 1 ) ) Array ( [0] => Array ( [id] => 2 [ile] => 1 ) [1] => Array ( [id] => 55 ) ) //tutaj po merge czyli nie kosi Ten post edytował john_doe 2.07.2009, 22:29:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:46 |