![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam za zadanie robić komunikaty alarmowe, ma to wyglądać tak : - jakiś użytkownik pracuje sobie w systemie który obsługuje się z przeglądarki www - np administrator wysyła komunikat w stylu " Pali się budynek" i ma pojawić się ten komunikat temu użytkownikowi na pierwszym planie w przeglądarce. Nie wiem jak się za to zabrać za pomocą jakiego narzędzia myślałem o Ajaxie ale nie mam pomysłu jak to zrobić. Możecie mi coś podrzucić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
AJAX, sprawdzasz kolejkę raz na np. 5 sekund, jeśli komunikat - Modal Window / Thickbox / Lightbox / Overlay.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No coś będę kombinował ale mam jeszcze jedno pytanie.
Chciałbym aby taki komunikat był uruchamiany przez np. naciśnięcie przycisku F3 chodzi o szybkość żeby nie trzeba było szukać po menu tylko admin naciska klawisz F3 i komunikat się rozsyła. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
onkeypress="f2()"
W js możesz zrobić. Nie wiem czy akurat tak to się używa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co jeśli pracownik będzie miał zminimalizowaną przeglądarkę lub otwartą drugą kartę z np naszą klasą
![]() jak już zależy na szybkości i niezawodności to pozostaje tylko napisanie programu w np c++ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
mam problem z otarciem okienka bo normalnie to GreyBox otwiera się po kliknięciu myszką ma link np. <a href="plik.php onclick="return GB_showPage('Temat', this.href)">link</a>
a tak jak to można zrobić aby się otwierało w momencie jakiegoś zdarzenie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kompletnie nie rozumiem tego, co chcesz osiągnąć.
Chcesz wywołać funkcję przy onSuccess to po prostu robisz: Kod onSuccess: function(obj) {
if(obj.responseText != '') { GB_showPage('cos','pytanie skad wziac ten link co tu trzeba podac'); } } |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie działa
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:06 |