![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Od 2 dni nie mogę zrobić na swojej stronie głosowania linkiem bez przeładowania, tak jak jest np. na basg.org.pl lub wykop.pl
W kodzie html mam 2 linki, których adres pod href musi być wykonany. Przydzieliłem im id: good i bad. Jest kilkanaście boksów z tymi linkami (oczywiście w każdym jest oceniana inna treść). Poniższy kod jquery działa tylko dla pierwszego boksu, a dla następnych jest normalne przekierowanie do strony w linku: Kod function rating() { var good = $('#good'); var bad = $('#bad'); var rating_span = $('#rating'); good.bind("click", function(e) { var goodHref = good.attr('href'); rating_span.fadeOut("normal"); $.ajax({ type: 'GET', url: goodHref, success: function() { rating_span.html("Głos został oddany!"); rating_span.fadeIn("normal"); }, error: function (XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) { rating_span.html('Error!'); rating_span.fadeIn("normal"); } }); return false; }); bad.bind("click", function(e) { var badHref = bad.attr('href'); rating_span.fadeOut("normal"); $.ajax({ type: 'GET', url: badHref, success: function() { rating_span.html("Głos został oddany!"); rating_span.fadeIn("normal"); $('.content_box').fadeOut(1000); }, error: function (XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) { rating_span.html('Error!'); rating_span.fadeIn("normal"); } }); return false; }); } $(document).ready(function() { rating(); }); Proszę o pomoc! Chciałbym aby wszystkie linki (nie tylko pierwszy) się wysyłały bez przeładowania. Z tego co podglądałem na wcześniej wspomnianych stronach nie trzeba odnośnikom żadnych dodatkowych id podklejać, wystarczyło to samo dla wszystkich. Z góry dziękuję za pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pytanie z elementarza: czym się różni identyfikator od klasy?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z klasami też nie działa (wtedy nawet 1 link).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pokaż, co nie działa, czyt: jak zrobiłeś.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za chęć pomocy, ale ktoś mi już podpowiedział jak to zrobić na innym forum.
Gdyby ktoś potrzebował to podaje przykładowy kod: Kod <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <html> <head> <script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script> <script> $(document).ready(function(){ $(".vote-good").click(function(){ var href = $(this).attr("href"); var althref = $(this).attr("alt"); var vote = $(this).hasClass("vote-good") ? 1 : -1; var rating_div = $('.rating-'+althref); $.ajax({ type: 'GET', url: href, success: function() { rating_div.html("Głos został oddany!"); }, error: function (XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) { rating_div.html('Error!'); } }); return false; }); }); </script> </head> <body> <div class="rating-2"> <h3>Tytuł</h3> <a href="rating.php?r=bad&id=2" alt="2" class="vote-bad">Słabe</a> <a href="rating.php?r=good&id=2" alt="2" class="vote-good">Dobre</a> </div> <div class="rating-22"> <h3>Tytuł</h3> <a href="rating.php?r=bad&id=22" alt="22" class="vote-bad">Słabe</a> <a href="rating.php?r=good&id=22" alt="22" class="vote-good">Dobre</a> </div> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli skrypt działa to mi się przyda i za chwilę go wykorzystam ale mógłby ktoś dodać do niego fragment dzięki któremu z danego adresu IP będzie można głosować na jeden tekst tylko raz?
Przy próbie ponownego oddania głosu pojawi się jakiś napis. |
|
|
![]()
|
|
Zlecenia, to nie ten dział.
![]() Poszukaj na forum o blokowaniu nabijania odwiedzin, było trochę takich tematów. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie i jak wstawić funkcję z ciasteczkami dzięki której blokowane będzie kilkukrotne oddawanie głosu na jeden tekst?
Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia jak to rozwiązać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:40 |