![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem zielony z php, ale mysle ze przy waszej pomocy bede mogl zmodyfikowac jedna rzecz. Na swoim forum mam takie title:
I jest tak ze dla kazdego page mam inny title. Jednakze title z glownej strony, chcialbym miec inne niz z page_title. Czy mozecie mi pomoc ulozyc taki kod, ktory by pozwalal na pozostawienie obecnego ustawienia title a jednoczesnie na mozliwosc ulozenia osobnego title dla glownej strony (index.php)? Ten post edytował aglar 1.07.2009, 13:18:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
np mógłbyś to zrobić tak:
Ten post edytował cojack 1.07.2009, 13:05:28 -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje za tak szybka i konkretna pomoc!
Tagi zostaly dodane ![]() @cojack: Po dodaniu Twojego kodu pojawil sie blad, pewnie wynika to z tego ze brakuje jakiegos `. a moze {} ![]() Moglbys rzucic okiem na ten blad? Template Parse Error! There was a problem loading the /index.template.php template or language file. Please check the syntax and try again - remember, single quotes (') often have to be escaped with a slash (\). To see more specific error information from PHP, try accessing the file directly. You may want to try to refresh this page or use the default theme.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Jaworze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
masz cos takiego:
a powinno byc chyba
i to w wszystkich zmiennych ktore dolanczasz w tym JS ale za mało kodu dałes Ten post edytował krzysiekk 1.07.2009, 13:57:13 |
|
|
![]()
|
|
Nie nie panowie, ten kod z JS dzialal prawidlowo, wszystko bylo z nim ok.
Dalem po prostu wiekszy odcinek kodu, zeby czegos nie pominac. Wczesniej bylo tak:
I zmienilem zgodnie ze wskazowkami na:
I wtedy wyskakuje blad w lini:
:/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz dać większą część kodu bo tak szczerze to ja do tej pory nie wiem jak u Ciebie się php wykonuje pomiędzy tym html'em. Na pewno nie za pomocą '.$zmienna.' bo u Ciebie są przecinki. Używasz jakiegoś parsera ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znaczniki otwarcia i zamknięcia -:-
// ]]></script> Usuń "//" z tej linijki. |
|
|
![]()
|
|
Oczywiscie. Idąc od góry:
Nie uzywam parsera, bo jak pisalem jestem zielony, ale chetnie zaglebie sie w swiat php zaczynajac od tego watku ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenieś </script> do następnej linijki.
Ewentualnie usuń komentarz (//) z tej linii. |
|
|
![]()
|
|
Przenieś </script> do następnej linijki. Ewentualnie usuń komentarz (//) z tej linii. Myslalem ze to pomoglo, ale jednak nie. Wydaje mi sie ze szukanie dziur w JS nie ma pomoze, bo JS dzialal ok, cos jest nie tak od lini 82 czyli
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Jaworze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował krzysiekk 1.07.2009, 15:03:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jak mogłeś wrzucić instrukcję warunkową do funkcji (tutaj echo) wyświetlającego kod html... powyższy kod musi działać prawidłowo. Następnym razem podawaj cały kod.
Ten post edytował cojack 1.07.2009, 15:54:38 -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Jak mogłeś wrzucić instrukcję warunkową do funkcji (tutaj echo) wyświetlającego kod html... powyższy kod musi działać prawidłowo. Następnym razem podawaj cały kod, bo nawet ten co podałeś na początku był nie poprawny, przecinki zamiast kropek. Uff, teraz zadzialo, dziekuje wszystkim za dotychczasowa pomoc. Problemy wynikaja stad, ze moja wiedza jest minimalna jesli chodzi o php, i nie znam sie na skladni. Jednakze cos dalej jest nie tak, gdyz custom title pojawia sie na wszystkich stronach. Moze wynika to z tego, ze skrypt forum wszedzie "widzi" index.php? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:15 |