![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam serwis z filmami i chciałem, aby przy każdym filmie pokazywane były filmy powiązane (podobne). I tutaj moje zapytanie: jak najlepiej rozwiązać to zagadnienie (utworzyć oddzielną tabelę itp.), aby było to najbardziej optymalne?? -------------------- Created By PLEBANov
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zakładam że filmy masz podzielone w kategorię w najprostszy sposób możesz wyświetlać na przykład 5 losowych z tej samej kategorii
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie coś jak gatunek, ale nie o to mi dokładnie chodzi.
Np. mam film Piła i chcę, by przy wyświetlaniu tego filmu obok pojawiły mi się linki do innych podobnych (Piła II, Piła III) -------------------- Created By PLEBANov
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można by też pomyśleć nad zastosowaniem jakiś słów kluczowych dla każdego filmu a przy wyświetlaniu sprawdzał byś czy istnieją jakieś filmy z podobnymi słowami kluczowymi
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba najtrafniej bedzie jak zrobisz dodatkowa tabele z ID_film, ID_film_podobny. I bedzie wszystko ladnie smigalo
-------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Wtedy trzeba by było edytować wcześniejsze filmy przy każdym dodaniu nowego ...
Daj dodatkowe pole i w nim zapisuj słowo kluczowe dla filmu np dla pił będzie to piła itp, potem where pole='piła' |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wtedy trzeba by było edytować wcześniejsze filmy przy każdym dodaniu nowego ... Hehe, a nie jest tak, że jeśli film A jest powiązany z B, to B jest powiązany z A? ![]() ![]() Ale i tak tagowanie jest najlepszym sposobem na Twój problem. Nie musisz ograniczać się oczywiście tylko do jednego tagu na film. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:35 |