![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2007 Skąd: NiEmIaStO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam w templatce taką funkcję {image} która wywołuje obrazek.
Obrazki wyświetlaja się w różnej rozdzielczości, jak zrobić tak aby wyświetlały się zawsze w tej samej rozdzielczości. Pytanie jak przypisać "width i height" do funkcji {image} Ten post edytował marcincompl 1.07.2009, 09:53:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Dodaj tagi do tematu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 19 Dołączył: 30.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam w templatce taką funkcję {image} która wywołuje obrazek. Obrazki wyświetlaja się w różnej rozdzielczości, jak zrobić tak aby wyświetlały się zawsze w tej samej rozdzielczości. Pytanie jak przypisać "width i height" do funkcji {image} Być może jeśli {image} jest w jakimś "div", to możesz zrobić tak: div.jakis img { width: szer; height: wys; } -------------------- "CSS is like a girlfriend. No matter how hard you try, she will always interpret it a different way."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam w templatce taką funkcję {image} która wywołuje obrazek. Z jakiego systemu szablonów korzystasz? Bo taka składnia przypomina mi Smarty, ale tam jest {html_image}. Zerknij do dokumentacji: http://www.smarty.net/manual/en/language.f....html.image.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jeżeli każdy obrazek będzie miał taką samą wysokość i szerokość, to przy różnych proporcjach obrazów, wygląd będą miały zdeformowany.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2007 Skąd: NiEmIaStO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest templatka 4image ,w templatce plik details.html tutaj cały kod odwołuje się do pliku details.php skryptu kod tutaj , w detalist.html funkcja {image} odpowiedzialna jest za wyświetlanie obrazka. Nie wiem jak to pozmieniać w detalist.php aby obrazek zawsze miał tą samą rozdzielczość, może ktoś DOBRY przeglądnie kod i mi coś podpowie.....
Ten post edytował marcincompl 1.07.2009, 09:56:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może ktoś DOBRY przeglądnie kod i mi coś podpowie..... ~webber podał Ci bardzo DOBRY sposób - zamykasz wszystkie obrazki w jakiś kontener (np. div) z nadaną klasą i w CSS robisz: Kod div.moja_klasa img{ width: 123px; height: 3px; } Tylko to wymaga odrobiny wysiłku, nie wiem czy będzie Ci się chciało to robić na dzień DOBRY. |
|
|
![]()
|
|
A wieć zrobiłem tak kod html:
CODE <div id="obrazek">{image}</div> i w css: CODE div.obrazek img{ width: 123px; height: 3px; } zamknąłem w div ale coś nie działa, może pokręciłem coś..... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 3 Dołączył: 17.05.2004 Skąd: Nowhere Land Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wieć zrobiłem tak kod html: Kod <div id="obrazek">{image}</div> i w css: Kod div.obrazek img{ width: 123px; height: 3px; } zamknąłem w div ale coś nie działa, może pokręciłem coś..... div.obrazek -> <div class="obrazek"> div#obrazek -> <div id="obrazek"> Ponieważ będziesz pewnie używał tego div'a więcej razy na stronie, zmień sobie tylko w kodzie na "id" na "class" i będzie ok. Kod <div class="obrazek">{image}</div>
Ten post edytował zeulus 1.07.2009, 12:19:19 -------------------- Google prawdę mówi, względów się wyrzeka...
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki z tymi div-ami zrobiłem i wszystko działa DZIĘKI WSZYSTKIM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:52 |