![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 510 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam div, w ktorym jest tekst. teraz chce wstawic diva przyleglego do prawej krawedzi na pewnej wysokosci, oraz co najwazniejsze chcialbym, aby tekst go oplywal z trzech pozostalych stron. Gdy dam margin, aby obnizyc diva to niestety tekst juz go od gory nie oplywa. jak temu zaradzic ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A mógłbyś pokazać kod. Bo to powinno być raczej tak że najpierw jest div a potem tekst. Awentualnie daj dla diva position: relative i możesz go pozycjonowac prawie jak chcesz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 510 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod moze być taki:
no i puki co nie chce sie ustawic po wszystkich 3 stronach diva w srodku..., a position:relative efektu nie dalo... moze ktos pomoc ? to chyba nie jest trudne ![]() Ten post edytował kkuubbaa88 30.06.2009, 19:34:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat a position:relative efektu nie dalo.. Pokaż jak próbowałeś. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
ale efektu nie dalo... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Samo position: relative nie wystarczy.
Daj marginesy boczne o szerokości bloków bocznych + wypozycjonuj. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
nie za bardzo rozumiem... jak dodanie marginesow moze mi pomoc oblac tekst dookola diva ? mozesz pokazac jak to ma wygladac, bo szczerze to nie wiem gdzie mam co teraz dodac...
|
|
|
![]()
|
|
Pomoże. Ustawiasz wtedy relatywne dla rodzica, bloczki - absolutne i marginesy tworzą "pustą" przestrzeń na te bloki.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
to gdzie ja mam to powpisywac, aby dzialalo ?
|
|
|
![]()
|
|
Napisałem, pokombinuj trochę sam. [;
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
no nie wiem... probowalem wpisywac marginesy do tych divow, ale po omacku to ciezko dojsc do czegosc... badz tak dobry i powiedz co gdzie powinny byc...
|
|
|
![]()
|
|
Będę taki dobry i nie podam Ci rozwiązania na tacy, bo się niczego nie nauczysz.
Nie pisałem niczego o marginesach, tylko jasno o pozycjonowaniu obiektów. Przeczytaj moje poprzednie posty i zrób to, o czym napisałem. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
jak bede wiedzial jak sie rozwiazuje tego typu problem to juz w przyszlosci sobie bede z nimi radzil... ale do tego ptorzebne jest rozwiazanie... jesli nie chcesz dac gotowca to daj przyklad, albo ktore dokladnie wlasciwosci mam wykozystac... cokolwiek co mi pomoze, bo puki co z Twoich postow wiele sie nie dowiaduje, a problem jest pewnie blachy... zalezy mi na czasie, wiec badz tak dobry i nie baw sie w gierki...
|
|
|
![]()
|
|
Łaski nie robisz, że piszesz; i tak poświęcam swój czas, więc mógłbyś to uszanować.
Zależy Ci na czasie? Giełda ofert. Napisałem, co masz zrobić, aby działało. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
robie wiekszy projekt i napotkalem na ten maly problemik, w ktorym potrzebuje pomocy... moze Ty wiesz o co chodzi, ja jakos nie bardzo moge zlapac Twoj tok myslenia, dlatego prosze o bardziej szczegolowe informacje... jakis przyklad ? kod ?
|
|
|
![]()
|
|
Ty robisz większy projekt, ale to jest TYLKO Twój problem, że zabierasz się za niego nie posiadając podstaw.
Pokaż, co robisz; ew. skorygujemy. Poza tym, skoro Ci tak bardzo zależy na czasie mógłbyś już dawno znaleźć coś podobnego w Google. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znam odpowiedź na Twoje pytanie dot. pozycjonowania DIVów i nawet mam taki przykład, który kiedyś robiłem na własne potrzeby, ale nie wiem czy koledzy zgodzą się na to bym to opublikował?
|
|
|
![]()
|
|
Ja się nie zgadzam; niech ruszy trochę szare komórki.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oki , w googlach jest: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=CS...mp;aq=f&oq=
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 16:19 |