![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam prosty formularz, który wysyła mi dane do bazy wygląda on tak
wysyłanie do bazy
Wszystko działa poprawnie ale mam plik wybor.php, w którym wybieram bazę na której operuje i wczytuje w pliku powyżej za pomocą polecenia include, zawartość nowej bazy mi wyświetla poprawnie ale wysyłanie do bazy danych nie działa wyświetla mi tylko pustą stronę z komunikatem "Nie wybrano żadnej bazy danych" Zmienione wysyłanie do bazy zamieszczam poniżej
Proszę pomóżcie, gdzie robię błąd? Zmieniłem w formularzu:
i działa już większość Jeszcze jedno pytanie jak w tym wypadku zrobić kasowanie rekordów do tej pory miałem to zrobione tak:
ale teraz nie działa bo jak ma przeładować stronę to wysyła mi informacje o rekordzie do usunięcia ale nie wysyła mi informacji z której bazy czy da się przesłać więcej parametrów za jednym razem np nazwę bazy poprzez <a href> z góry dzięki za odpowiedź Ten post edytował johnyx21 30.06.2009, 16:40:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 15 Dołączył: 18.03.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A gdzie masz zdefiniowaną zmienną $nowa?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 32 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Musisz podać ten plik, w którym wybierasz bazę danych. A przy funkcji mysql_select_db() daj takie coś:
To zwróci błąd MySQL. I nie wpisuj tego $nowa jeśli wybierasz bazę. Ten post edytował smietek 30.06.2009, 14:32:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jemu chodzilo chyba o tabele bo dal INSERT INTO $nowa -< wstawil w miejsjcu tabeli.
jak masz np wybieranie tabeli to robisz tak <select name="tabela"> <option value="nazwa_tabeli1">nazwa_tabeli1</option> <option value="nazwa_tabeli2">nazwa_tabeli2</option> </select> Dopiero potem $zap = mysql_query("INSERT INTO `".$_POST['tabela']."` VALUES jakiestam Ten post edytował MateuszScirka 30.06.2009, 14:42:51 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$nowa jest przekazywana do tego pliku przez $nazwa=$_GET['nazwa bazy'] z pliku wybor.php poprzez polecenie :
plik wczytywany poprzez include :
Poprzez wczytanie tego pliku wymuszam połączenie z wybraną bazą danych. nie chodziło mi o wybieranie tabeli tabele dla wszystkich baz są takie same Ten post edytował johnyx21 30.06.2009, 14:50:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 05:33 |