![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
otoz do mojej nazy danych dodalem nastepujace wpisy
chce teraz napisac polecenie SELECT, zeby wybilo mi wszystkie nazwiska z dzalu, ktorego kierownikiem jest Peter Meier, czyli Peter Meier i Konrad Trumpf wiem jak napisac SELECT, zeby wybralo dzial, ktory prowadzi Peter Meier
nie wiem tylko jak polaczyc to zeby mi to zastosowalo na pracownikow i wyfiltrowalo wszystkich z tego dzialu z gory dzieki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
tak? bo kurcze nie rozumiem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
takie rozwiazanie to mam juz, ale chce zeby to bylo ogolne i w przyszlosci jesli musialbym zmienic name to odrazu autom. by sie zmienil dzial i wypluloby odpowiednich pracownikow...
myslalem miej wiecej o czyms takim
tylko to nie dziala Ten post edytował blacha23 29.06.2009, 12:54:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
kurcze nie czaje. przecież jak zmienisz nazwę działu to dalej będzie działać.
btw. piszesz strasznie zawile... albo ja nie mogę nadążyć :| -------------------- |
|
|
![]()
|
|
jeszcze raz od poczatku,
mam nastepujace wpisy
i chce wyciagnac pracownikow z dzialu, ktorym kieruje Peter Meier poprostu, ale rozwiazanie nie ma sie opierac na wpisach do tabel, tylko ogolnie na tabelach
wpisy maja pozniej tylko pomoc sie upewnic, ze Select Statement dobrze jest napisane |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nigdy nie połączyłeś 2 tabel. Cytat ale rozwiazanie nie ma sie opierac na wpisach do tabel, tylko ogolnie na tabelach Może pokaż jak wynik zapytania powinien wyglądać może będzie prościej bo z tego co napisałeś to ja również nic nie kumam. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
wynikiem zapytania powinny byc nazwiska pracownikow, ktorzy pracuja w dziale, ktory prowadzi Peter Meier,
czyli Peter Meier i Konrad Trumpf zapytanie ma sie opierac na 2 tabelach utworzonych wczesniej
i myslalem nad takim rozwiazaniem
tylko dostaje nastepujacy blad "X" is not valid in the context where it is used. SQLSTATE=42703 Ten post edytował blacha23 29.06.2009, 13:24:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:45 |