![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 3 Dołączył: 4.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki kod
Kod jest prosty dosyć ... Ogólnie przerabiam swój stary skrypt... Wcześniej w shoutboxie opierałem się na Frame-ach więc mi było obojętne czy strona się odświeży. Teraz bazuję na Ajaxie... i teraz taki problem jest... Funkcja działa, formularz też. Sprawa jest taka że chcę aby :
po kliknięciu tego buttona wykonała się wyżej wspomniana funkcja. Ale jest haczyk... Chcę aby działało to też gdy kliknie się RETURN... I tu jest problem... nie wiem jak mogę wywołać funkcję wciskając przycisk return klawiatury... Czyli po prostu żeby button załapał. Wiem że jest to pytanie z którym ma problem wielu początkujących. Szukałem na tym forum, lecz temat nie dały mi odpowiedzi (może nie umiem zastosować tego w praktyce) proszę o pomoc ![]() Serio proszę o pomoc ![]() ![]() Ten post edytował wizard144 29.06.2009, 12:08:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 3 Dołączył: 4.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK keyCode łapie... to teraz praktyczne...
tak ? To my mamy za ciebie próbować ![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
sprawdzałem na różne sposoby, popróbuję jeszcze trochę, o wynikach będę informował...
Ok, wychodzi na to że muszę zrobić(niestety) jeszcze jedną funkcję... dzięki za pomoc wszelaką... Pozdrawiam! OK ![]() ![]() ![]() Ten post edytował wizard144 29.06.2009, 13:51:16 |
|
|
![]()
|
|
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
Patrz.. na which trafiłem.. tylko coś nie działa -.- ... Zanim coś napiszę to sprawdzam w Google... siedzę nad tym od ponad godziny...window.event / which.keyCode/ window.event.which ... różnie już pisali i różnie sprawdzałem... Wiesz co ... dzięki za taką pomoc...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 33 Dołączył: 30.01.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może daj <form onsubmit="return twojafunkcja()"
ale zeby formularz sie nie wysylal musisz dać w twojejfunkcji(): return false; -------------------- http://rafal.brzezinski.me - skrypty, tutoriale i inne.
Jeśli udało Ci się rozwiązać problem podziękuj osobom, które ci pomogły. |
|
|
![]()
|
|
Właśnie o takie prostsze rozwiązanie mi chodziło... Bo opcja z wywoływaniem funkcji przy każdorazowym wciśnięciu klawisza jest pomyłką... Pomińmy fakt że przy polskich znakach wszystko sie sypie...
Ok spróbowałem, ale return false; Nic nie daje... formularz się wysyła... ;/ Ten post edytował wizard144 29.06.2009, 15:05:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:50 |