![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Mam pytanie, czy kod poniżej jest dobry i czy można go jakoś... zoptymalizować ?
-------------------- film edit student
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 3 Dołączył: 4.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zawsze używam długich tagów <?php ?> to po 1... Po dwa do echo dałbym " " a nie ' ' Po 3 przy if/else proponował bym klamry ({ } ) dla zachowania przejżystości kodu... To chyba tyle... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
specjalnie dużo tego php tu nie ma... ale znajdzie się coś co można zoptymalizować ;P
konstrukcje typu "tekst" są odrobine wolniej parsowane, a to z powodu wyszukiwania zmiennych, czyli np. "tekst $zmienna" - $zmienna zostanie zastąpiona zawartością. A że i tak z tego nie korzystasz.... ![]() i druga rzecz: zamiast robić echo 'dłuższy tekst ...' lepiej wstawić go statycznie, czyli
w teorii będzie szybciej. w praktyce, i tak nie zauważysz różnicy w przypadku tego skryptu... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O, podoba mi się to ![]() Dzięki ![]() Aha, dlaczego proponujecie echo dawać w "" np tak:<? echo "TUTAJ NP: <p align='left'>sda</p>"; ?> Skoro łatwiej jest zrobić <? echo ' I tutaj `normalny` kod '; ?> ? -------------------- film edit student
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:18 |