![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy to pytanie do działu przedszkole, czy już kawałek wyżej, ale zapytam tutaj
generalnie mam polecenie sql z joinami do dwoch tabel i wynik daje prawidlowy tylko chodzi mi o efekt koncowy. Efektem miał być kalendarz tygodniowy z wpisami w nagłowku data, w wierszach pod datą informacje, co do zrobienia dla danego użytkownika. I to działa zgodnie z zapytaniem z tym że chciałbym zeby nie było takiej sytuacji ze użytkownik jest 2razy na liście w sensie: user1 | null | null | poprawcowac | null | null | null | null user2 | null | null | null| null | null | impreza | null user1 | zaplacic zus | null | null | null | null | null | null null - to po prostu puste pola w tabeli a chodzi mi o taki efekt user1 | zaplacic | null | poprawcowac | null | null | null | null user2 | null | null | null| null | null | impreza | null Wiem ze to wina zapytania ale czy nie da sie tego jakos przekazac do tablicy i na niej pracowac? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co się stanie, gdy będzie:
user1||popracować||null||cośtam user1||zapłacić||cośtam||null ? Mi to wygląda na złą strukturę danych, po co te nulle? Dlaczego po prostu nie zrobisz: user||id_czynnosci |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tam nie ma nulli (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
ja tylko tak napisalem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
jest tak jak powyzej a chcialbym by wygladalo to w podany ponizej sposbo
Nie moze tak zostac, musi byc tylko raz uzytkownik wyswietlony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
pag-r, proszę używać bbCode.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:42 |