![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Panowie i Panie,
Mam problem z formularzem w php. Chcę stworzyć formularz dodawania powodów awarii. Ma mieć jedno pole do uzupełniania OPIS POWODU a tabela ma dwa pola id_podowu autoincrement oraz opis_p varchar. stworzyłem połączenie formularza z bazą bo widzę że za pomocą zapytania : <td> Opis Powodow <select name=opis_p> <option value=0>Wybierz </option> <? $zap=mysql_query("select id_powodu,opis_p from powodyy order by opis_p",$polaczenie); while (list($id_powodu,$opis_p)=mysql_fetch_row($zap)) echo "<option value=$id_powodu> $opis_p </option> \n"; ?> </select><br> </td> Pokazują mi się wyniki natomiast mam problem z dopisaniem z tego formularza nowego rekordu. Stworzyłem pole : <tr> <td width="164">opis Powodow<sup>*</sup></td> <td width="415"><input name="opis_p" type="text" size="100" maxlength="100"> </td> </tr> Stworzyłem przycisk dodaj i wyczyść <tr> <td><input type=submit value="Dodaj" size="10"></td> <td><input type="reset" value="Wyczysc formularz"></td> </tr> Oraz akcję która ma być podjęta czyli dodanie do bazy <? $opis_p=$_POST['opis_p']; if ($opis_p!="") { mysql_query ( "INSERT INTO powodyy (`opis_p`) values ('$opis_p`)",$polaczenie); } ?> Może mi ktoś powiedzieć gdzie robię błąd przy tworzeniu takiego prostego formularza? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:50 |