![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, ponieważ zaczynam zabawę z językiem php, chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mógłbym przygotować pod swoją stronę szablon portfolio, który będzie wyglądać podobnie do układu na tej stronie http://www.krystianborek.com/portfolio/category/1.html
Również chciałbym żeby dane były zapisywane i pobierane z bazy danych. Proszę o jakieś wskazówki tutoriale. -------------------- Fotografia
Fiona - Cały świat mojego psa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj jakieś kursy w necie np. www.kurshtml.boo.pl ,zrób szablon strony "na sucho" tzn. z przykładową treścią, a potem podepnij pod to php, tak żeby dane były pobierane z bazy mysql
ps więcej info znajdziesz tutaj: http://www.forum.php.pl/linkiKursy_dla_poc...ych_t12816.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za kierunek
![]() Ten post edytował enemyofarcha 28.06.2009, 20:29:58 -------------------- Fotografia
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie każdy Cie wprowadzi w świat PHP
![]() Potem, doczytasz MySQL i reszta przyjdzie z czasem ![]() -------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]()
|
|
Generalnie każdy Cie wprowadzi w świat PHP ![]() No tak, tylko nie mam pojęcia od czego zacząć i jak co działa, jak również do czego służy. A ze mną jest tak że jak ktoś mi pokaże i i trochę objaśni to znaczniej szybciej i łatwiej wchodzę w temat niż: "Tu wpisz to, tam to i masz to." ![]() -------------------- Fotografia
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale co w ogóle chcesz zrobić?
-------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat No tak, tylko nie mam pojęcia od czego zacząć i jak co działa, jak również do czego służy. Zacznij od początku:
Skrypt zapisujez pod nazwą np. index.php i odpalasz sobie na serwerze: sciezka_do_katalogu/index.php. Jeśli masz prawidłowo skonfigurowany serwer www, to zobaczysz coś takiego: Cytat Hello world ![]() a to juz w nowej linii A dalej już z górki ![]() -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 01:30 |