![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Mam domenę .pl, i host na którym jestem mi nie odpowiada. I teraz moje pytanie. Przeniose bazę danych i stronę na nowy host, to jak to zrobić, żeby od razu domena się przekierowała na nowy host? bo z tego co pamiętam to dłuuugo DNSY się ustawiały ;/ Mógłby mi ktoś coś poradzić?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Przeniose bazę danych i stronę na nowy host, to jak to zrobić, żeby od razu domena się przekierowała na nowy host? Od razu nie zrobisz; trzeba i tak poczekać kilka godzin na rozpropagowanie zmian w DNS. Pozostaje ew. przenieść stronę w porze minimalnych odwiedzin (w praktyce 1-2 w nocy) uprzednio ją zamykając podstroną zwracającą kod HTTP 500 (wyszukiwarki wtedy poczekają cierpliwie). -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej jakbyś domenę przekierował za pomocą DNS na nowy serwer, a na starym ustawił przekierowanie na tymczasową domenę nowego serwera.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
I po co? Żeby się zrobił bałagan w wynikach wyszukiwania?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:42 |