![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanko za 100 punktów. Czy ktoś może wie jak zrobić niestandardową wysokość pola input, np wysokości 15px ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Spróbuj manipulować odpowiednimi paddingami + line-height albo wielkość czcionki w px.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
height przy niektórych elementach po prostu nie działa.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A dla file zrobisz?
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak
![]() |
|
|
![]()
|
|
We wszystkich przeglądarkach?
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
We wszystkich przeglądarkach? ![]() http://browsershots.org/http://stmn.pl/height/ Chyba tylko dillo nie zdało egzaminu. I co Ty na to. ![]() -------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]()
|
|
Lepiej zobacz, co pod Firefoxem.
![]() Oczywiście input type="file", a nie zwykły. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ja mówię o normalnie działającym Fx-ie.
![]() I nawet chyba po update buildu jest to samo: ![]() W Operze i IE jest normalnie: ![]() Dla takich samych stylów: Kod <input type="file" style="height: 100px; width: 800px;" /> Ja wiem, że manipulacja polem file jest ograniczona ze względów bezpieczeństwa, ale IMHO to już nieco przesada... Bo rozmiarem czcionki da się "rozepchać" pole do pożądanych rozmiarów, ale raz - dziwnie wygląda, dwa - mało dokładne. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinno pomoc nadawac wysokosc w pozostalych przypadkach pozostaje line-height + padding -------------------- |
|
|
![]()
|
|
W Firefoxie to nie przechodzi. [;
Nie pozwala tykać file. Myślisz, że nie próbowałem już różnych sposobów? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy ktoś próbował ustawić zwykłe pole input text, do tego button, a pole file ukryć, i w js oprogramować funkcjonalność?
Próbowałem niedawno i nie mogę wytworzyć kliknięcia. Korzystałem z jquery i ani trigger, ani click w czystym js nie działa. Jedyna opcja jaką udało mi się zastosować, to ustawienie pola input na warstwie najwyżej, ukrycie go przez opacity: 0, a pod nim ustawienie własnych input text i button, które przez js przyjmują wartość z pola input. Dziwne to jest, wszystkie elementy formularza można jako-tako ostylowac, a z tym file problemy. Może w 6 wersji html wprowadzą możliwosć ostylowania wszystkich elementów formularza w taki sam sposób jak innych elementów strony... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat to ustawienie pola input na warstwie najwyżej, ukrycie go przez opacity: 0, a pod nim ustawienie własnych input text i button, które przez js przyjmują wartość z pola input. Właśnie pośrednio do tego piję. [; I ustawianie pełnej przezroczystości jest jedynym rozwiązaniem. A jeśli chodzi o klikanie/etc - względy bezpieczeństwa. Powiedzmy masz taki scenariusz - szara owieczka otwiera stronę i wywala mu od razu okno otwierania pliku. A skrypt jest tak cwany, że póki użytkownik czegoś nie wybierze, nie przerwie otwierania okna. Użytkownik na odczepne coś wybierze, a skrypt to wyśle. Więc nie zostanie to wprowadzone. Osobną kwestią są restrykcje dot. stylowania w Fx... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:05 |