![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, zarejestrowałem domenę .pl z polskim znakiem w adresie, automatycznie zarejestrowało również drugą domenę tyle że bez polskiego znaku.
Np. witajświecie.pl i witajswiecie.pl Doradźcie, którą nazwą lepiej się posługiwać? Orginalną pisownią czy uproszczoną? Wiadomo że oby dwa adresy prowadzić będą do tego samego pliku, ale ktoryś trzeba umieścić na bannerach, w topie, któryś trzeba wypozycjonować. Doradźcie, który. Z polskim znakiem (1 znak - literka Ć) czy z literką C ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Lepiej bez polskich znaków.
Userowi może nie chcieć się klikać, dodatkowo pamiętaj o osobach zza granicy , wolał byś dostać adres hello.pl czy [krzaczek].jp |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a jak np adres bez polskich znaków wypozycjonuję, umieszczę na bannerach, to w topie strony wpisać z polskim znakiem? czy również bez polskiego? Na pewno będzie ładniej, ale sam nie wiem...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
w pasku adresu strona bez polskich (i jakichkolwiek znaków dialektycznych) na banerach, logach etc nazwa oryginalna, ja tak stosuje i nikt nie narzeka
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
aha, a pozycjonować tą z polskimi czy bez polskich znaków?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ujednolicić lepiej wszystko, więc jak wszędzie bez polskich znaków to i w pozycjonowaniu bez.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Zdecydowanie bez polskich znaków. Kiedyś w firmie robiona była strona dla kolesia, który zarejestrował domenę z polskimi znakami (powiedzmy: zdźbło.pl). Potem się wkurzał, że ludzie wchodzą na zdzblo.pl, a nie na jego stronę. Tak to jest: powiesz komuś "wejdź na zdżbło pe el" to zdecydowana więszkość ludzi wpisze (i słusznie) zdzblo.pl
![]() Ten post edytował phpion 27.06.2009, 18:49:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli w nazwie domeny masz jakieś słowo kluczowe, zdecydowanie lepiej pozycjonować i reklamować wersję z polskimi znakami. Natomiast z domeny alternatywnej (bez polskich znaków) zrobić przekierowanie 301, przez co nie tracisz mocy pozycjonowania.
Jeśli w nazwie domeny nie ma słowa kluczowego (a jest np. nazwa firmy), zrezygnuj z polskich znaków. Wtedy na polską domenę walnij przekierowanie 301 i reklamuj tylko 1 wersję! |
|
|
![]()
|
|
Jest to wyraz np. witajswiecie.pl więc ciężko mi powiedzieć czy jest to słowo kluczowe, przykładowego słowa kluczowego Witaj Świecie. Wydaje mi się że jest, ale nie znam się na tym
Ten post edytował Ciupaska 27.06.2009, 20:21:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A ja bym obstawiał za rozwiązaniem, w którym w mediach nie-internetowych promujemy stronę za pomocą domeny z krzakami, w Sieci - bez. [;
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ok, w takim razie chyba już zdecydowałem, umieszczę polski znak tylko w topie. Ale jeśli ktoś chce dodać swoją opinię, to chętnie ją przeczytam
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
i rozważ jeszcze w jakim dziale pisałes oryginalnie i do czego on służy
![]() |
|
|
![]()
|
|
pisałem w dziale Opinie, ogłoszenia, pytania tylko ktoś przeniósł tutaj
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
No żesz.. a przeczytałeś 2ga czesc posta? To przeczytaj, jak dalej nie widzisz, to idź i przeczytaj do czego służy ten dział, takim drobnym druczkiem pod nazwą :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() wniosłeś coś do dyskusji? ~erix |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 15:06 |