![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
dzis mam nietypowy problem. W srodku kodu dalem header z location na jakąs podstronę, po wykonaniu jakiegoś dzialania dzialanie się wykonuje, ale header nie u mnie w domu na kompie na wamp server header dziala i w linku po wykonaniu dzialania pokazuje się "index.php?wiadomosc=dzialaj_k(...)" a na serwerze elektroda.eu już ten header nie dziala ![]() na poczatku strony mam ustawione ob_start, a kod ładowany jest do indexu za pomocą includa pomozcie! -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 15 Dołączył: 18.03.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat W srodku kodu dalem header z location na jakąs podstronę, po wykonaniu jakiegoś dzialania Jeżeli dałeś po kodzie to się nie wykona, chyba, że dasz header refresh to wtedy tak. Ten post edytował Andaramuxo 27.06.2009, 12:35:05 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
czekaj czekaj czyli header wykona się po wejściu na stronę bez wykonania kody?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli dałeś po kodzie to się nie wykona, chyba, że dasz header refresh to wtedy tak. Zawsze sie wykonywało. Albo na początku kodu, a jak w środku to dawało się ob_start(); na początku. I ty mi teraz mówisz że po kodzie się nie wykona? pfiu... Ale piotro ma rację. dałem tak jak mówisz i niestety kod który ma się wykonać przed przekierowaniem się nie wykonuje ![]() -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz sobie zrobić pliku goto.php?get=jakis_adres
![]() Chyba będzie prościej ![]() I w tym pliku masz możliwość index'owania linków, użycia, itd ![]() Pomyśl o tym ![]() Ten post edytował DREEMus 27.06.2009, 13:49:19 -------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem.
-------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
url > example.pl/goto.php?url=jakas_strona.pl
plik > goto.php Kod //tutaj masz swoje statystyki itp. // przekierowanie if( !empty( $_GET ) ) { header( 'Location: http://'.$_GET['url'] ); } else { header( 'Location: http://example.pl' ); } I masz z głowy, bo adres przekazujesz w zmiennej ![]() Może też być POST, wtedy adres będzie ukryty do przeniesienia ![]() PS. Znowu coś BB się sypie ![]() Ten post edytował DREEMus 27.06.2009, 14:29:45 -------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]()
|
|
No zastanowię się, ale pytanie było inne. czemu ten header nie działa? Jak to naprawić?
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a wywala jakiegoś errora? kodowanie pliku masz ok?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
kodowanie jest ustawione na utf8 a errorów nie wywala, nawet przy report e-all
trochę kodu
no i gdy kliknę link ikony.php?go=sam, to zostaję na tej stronie a przekierowanie nie działa zaznaczę, iż u mnie na komputerze (wamp serv) wszystko działa poprawnie Ten post edytował thomson89 27.06.2009, 17:23:12 -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy zadziała (chodzi o dodanie spacji)
-------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy zadziała (chodzi o dodanie spacji)
To nie ma znaczenia, aczkolwiek ładniej wygląda kod. -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie ma znaczenia, aczkolwiek ładniej wygląda kod. Możliwe, bo szczerze nie jestem pewien czy protokół HTTP nie powinien przyjmować tego w takiej formie jak ja napisałem, i można tym manipulować zmieniając jakieś ustawienia serwa, ale to takie moje gdybanie, bo nie widzę innego racjonalnego wytłumaczenia. Sprawdź jeszcze czy warunek jest w ogóle wykonywalny. Poza tym do takich warunków jak w kodzie stosuj switcha. -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
warunek jest wykonywany, sprawdziłem 2 razy, przykładowym sprawdzeniem było danie
test.php
i w test.html wielki czerwony napis "work" ![]() ![]() danie spacji po loaction nic nie dało no a co z tymi ustawieniami serwera mówiłeś? sami zobaczcie http://gl-art.domowy.elektroda.eu/test.php Ten post edytował thomson89 29.06.2009, 21:41:26 -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A co mamy zobaczyć...?
Masz w ogóle PHP włączone? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Tak, PHP jest włączone. W tym teście dodałem phpinfo jak ktoś nie wierzy.
Macie zobaczyć że strona się nie przekierowuje. W test.php daję header na http://gl-art.domowy.elektroda.eu/phpinfo.php. Wejdźcie na http://gl-art.domowy.elektroda.eu/test.php i jak zobaczycie phpinfo to się będę cieszył. Ten post edytował thomson89 29.06.2009, 22:15:11 -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 37 Dołączył: 27.02.2008 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wejdźcie na http://gl-art.domowy.elektroda.eu/test.php i jak zobaczycie phpinfo to się będę cieszył. No to powodu do radości nie masz - pusta strona.. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pisz do admina, bo my nie pomożemy.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nigdy nie umiecie pomóc jak pomoc jest naprawde potrzebna!
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dałeś ob_start() ale nie widzę a więc dopiero po skończeniu wykonywania skryptu wykonuje się u Ciebie domyslnie ob_end_flush() - ogólnie nigdy nie możesz wysłać treści zanim nie wyślesz nagłówka - nagłówki zawsze muszą byćć wysłane pierwsze - to kiedy wyślesz treść możesz właśnie buforować ale nie za bardzo to widzę u Ciebie...
np. tam gdzie ja miałem ustaloną wcześniej treść na końcu kodu mam coś takiego co wyczyści treść:
-------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 17:15 |