![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
chciałem zacząć "bawić" się MySQL-em ale natrafiłem już na samym początku na problem mam zainstalowany Krasnal serwer wszystko chodzi OK PHP działa i wszystko byłoby dobrze gdyby nie to że nie mogę niczego zrobić w MySQL-u narazie robię coś takiego Kod C:\usr\mysql\bin>mysql Welcome to the MySQL monitor. Commands end with; or \g. Your MySQL connection id is 6 to server version: 3.23.58-max-debug Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the buffer. mysql> create database bobas; ERROR 1044: Access denied for user: '@localhost' to database 'bobas' mysql> i nic nie wiem co to za błąd i co się z tym robi próbowałem znaleźć coś w necie ale tam pisze tylko tyle że najprawdopodobniej użytkownik na którego jestem zalogowany nie ma uprawnień do tworzenia baz itd jeśli zaloguję się jako użytkownik root Kod C:\usr\mysql\bin>mysql -u root; Welcome to the MySQL monitor. Commands end with; or \g. Your MySQL connection id is 7 to server version: 3.23.58-max-debug Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the buffer. mysql> create database bobas; ERROR 1044: Access denied for user: '@localhost' to database 'bobas' mysql> wychodzi to samo a nie mogę stworzyć innego użytkownika bo Kod C:\usr\mysql\bin>mysql Welcome to the MySQL monitor. Commands end with; or \g. Your MySQL connection id is 8 to server version: 3.23.58-max-debug Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the buffer. mysql> grant all on * to nowyuser identified by 'nowyuser1'; ERROR 1045: Access denied for user: '@localhost' (Using password: NIE) mysql> proszę o podpowiedź co mam robić gdzie robię błąd i jak stworzyć bazę i użtykowników pozdrawiam klimba |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz uzytkownika roota? zalogowales sie na niego ? i dodales innego usera z prawami?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze udowodnij MySQL-owi, że jesteś root'em:
Kod mysql -u root -p
Ten post edytował nexis 27.06.2009, 01:19:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zalogowałem się jako root i nic poniżej kod co robiłem
Kod C:\usr\mysql\bin>mysql -u root -p; ERROR 1045: Access denied for user: 'root@localhost' (Using password: TAK) C:\usr\mysql\bin>mysql -u root; Welcome to the MySQL monitor. Commands end with; or \g. Your MySQL connection id is 4 to server version: 3.23.58-max-debug Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the buffer. mysql> grant all on * to user1 identify by 'passuser1'; ERROR 1064: Something is wrong in your syntax obok 'identify by 'passuser1'' w l inii 1 mysql> create database baza1; ERROR 1044: Access denied for user: '@localhost' to database 'baza1' mysql> odświeżam temat nadal nie mogę nic zrobić w MySQL-u w Krasnal Serwerze (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) Pomocy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Krasnal jest już od jakiegoś czasu niewspierany, zainteresuj się lepiej XAMPPem
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:47 |