![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 24.01.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam,
Bardzo proszę o pomoc w jednej sprawie. Otóż jak najbardziej profesjonalnie zrobić zapisywanie się zaznaczonych/odznaczonych dynamicznych checkboxów ![]() Podam przykład:
TABELA: ID | ID_UZUP | OPIS ID - to autoincrement ID_UZUP - to id z checkboxa czyli np 12 No i ok.. zalozmy ze za pierwszym razem dodaje to do bazy, czyli INSERT zaznaczonych cheeckboxow , natomiast co w przypadku edycji?? Przeciez gdy nie zaznacze checkboxa, wtedy nic nie wysylam... Owszem moglbym usunac wszytskie dane z tabeli po kliknieciu Zapisz i za kazdym razem dodawac na nowa do bazy tylko te zaznaczone, jednak to nie wchodzi w gre gdyz pole OPIS bedzie zawieralo pewny opis ktory nie mozna usunac. Proszę o rade jak to zaprogramowac. Dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm dodaj input type="hidden". Kiedys cos takiego robilem, poczytaj o tym bo nie jestem pewny.
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Usuwasz najpierw z bazy wszystkie zaznaczenia, następnie INSERT-em wstawiasz te nowo zanzaczone.
EDIT: Kurczę, nie dovzytałem do końca o tym opisie ![]() Zrób tak, jak pisze @MateuszScirka - opis prześlij jako element hidden. Ten post edytował blooregard 25.06.2009, 19:59:37 -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 24.01.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
hmm dodaj input type="hidden". Kiedys cos takiego robilem, poczytaj o tym bo nie jestem pewny. no ok jednak planuje jeszcze dodac kilka innych pol, wiec bylby problem to wszystko trzymac w hiddenach ![]() Cholerka nie ma innego lepszego sposobu? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:17 |