![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Może ktoś wie czy da radę przesłać zmienną POST do pliku lokalnie czyli do pliku który np. leży w tym samym katalogu, chodzi oczywiście o przesłanie zmiennej do skryptu php. I tak apropos, czy można w jakikolwiek sposób "przekompilować" skrypt do binarki, może nie mam racji, ale dla przykładu pliki penelu plesk są w binarkach. Może ktoś coś o tym wie (dla informacji pliki są z rozszerzeniem php3 i co najlepsze interpretuje je przeglądarka) Będę wdzięczny za jakie kolwiek info w tej sprawie. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Może ktoś wie czy da radę przesłać zmienną POST do pliku lokalnie czyli do pliku który np. leży w tym samym katalogu, chodzi oczywiście o przesłanie zmiennej do skryptu php. Nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałem, ale chodzi Ci o przesyłanie danych metodą POST pomiędzy skryptami PHP tworzącymi witrynę? Tak, przecież prawie wszystkie formularze na przykład działają w oparciu o metodę POST. To, że pliki są u Ciebie na localhoście, nic nie zmienia - dla interpretera PHP i serwera Apache jest to witryna internetowa. Lokalizacja pliku, czyli jego url, też nie ma znaczenia. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 14 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienną, którą przesłałeś za pomocą POST odczytujesz w pliku PHP za pomocą $_POST['nazwa_przesłanej_zmiennej'].
A to jest przykład pliku odbierającego zmienną "test" przesłaną za pomocą POST:
-------------------- SzamanGN
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mogę, ale ze mnie baran, tak się zbłaźnić
![]() Dzięki wielkie za przywrócenie trzeźwości umysłu ![]() Temat do usunięcia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:45 |