![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Niestety mam problem z UPDATE. Tak wygląda mój kod
Przy INSERT działa wszystko pieknie i poprawnie. Bazy mam ustawione na UTF-8, stronę i Apache. Nie wiem dlaczego , po wykonaniu UPDATE wszystko się rozwala, w bazie też są krzaczki ![]() Macie może jakiś pomysł ? Ten post edytował redelek 25.06.2009, 12:52:51 -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Sprawdź ustawienie kodowania plików w edytorze, którego używasz do PHP.
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź ustawienie kodowania plików w edytorze, którego używasz do PHP. Mam Notepad ++ i ustawione UTF-8 bez BOM -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Mam Notepad ++ i ustawione UTF-8 bez BOM No to mnie się wyczerpały koncepcje ![]() Błąd musi tkwić gdzieś w kodzie. A operację UPDATE masz w pliku (albo jest inkludowane do pliku), gdzie na pewno jest ustawione kodowanie na UTF-8? -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
kodowanie strony, mam ustawione w pliku, który jest include na samym początku.
Dziwne, że INSERT działa bardzo ładnie , a UPDATE nie Oki poradziłem sobie. Dopisałem gdzie to tylko możliwe przy wszystkich zapytaniach i działa super. Głównie chodziło o to , że dane pobierane do EDYCJI nie były przefiltrowane przez to
Działa jak złoto ![]() -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 09:39 |