![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam laptopa HP 550 telefon sony Ericsson k310i + kabel USB i kartę mixplusa i teraz pytanie jak odpalić to na laptopie aby mieć internet?
Wiem że w mix plusie muszę wykupić pakiet na internet 5 zł 20 MB transferu wiem że telefon obsługuje GPRS tylko co jeszcze jest mi potrzebne. Ponadto w laptopie z lewej strony nad USB mam taką wyciąganą kratkę po wyjęciu jest taka kratownica niby to do której wygląda że mugł bym kartę sim włożyć a nawet z 5 ale niewiem poco to jest? -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
tylko co jeszcze jest mi potrzebne. Mozliwość ustawienia telefonu jako modemu. Jeżeli SE to obsługuje to podłącz go usbkiem do kompa, ustaw jako modem i ustanów połączenie. Ponadto w laptopie z lewej strony nad USB mam taką wyciąganą kratkę po wyjęciu jest taka kratownica niby to do której wygląda że mugł bym kartę sim włożyć a nawet z 5 ale niewiem poco to jest? ROTFL! Chodzi ci o wejście PCMCIA? Ten post edytował wookieb 24.06.2009, 11:02:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.sonyericsson.com/cws/support/so...lc=pl&cc=pl -> wybierz Twój model tel i pobierz PC Suite. Ponadto będziesz potrzebował sterowniki do kabla USB. I jak napisał ~wookieb - musisz zainstalować telefon jako modem.
Jeśli masz Bluetooth, to możesz łączyć się za jego pomocą używając programu BlueSoleil. Jest to IMO wygodniejsze, bo telefon może leżeć sobie na biurku, a Ty np. na łóżku. Cytat Ponadto w laptopie z lewej strony nad USB mam taką wyciąganą kratkę po wyjęciu jest taka kratownica niby to do której wygląda że mugł bym kartę sim włożyć a nawet z 5 ale niewiem poco to jest? Obstawiam, że to czytnik kart pamięci ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat nad USB mam taką wyciąganą kratkę po wyjęciu PCMCIA... Od kiedy czytnik kart jest wyciągany? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie mam Bluetooth mam tylko IRDA ale dzięki za odpowiedzi w piątek będę miał więcej czasu to się z tym pobawię.
Ale mam jeszcze jedno pytanie czy z tego zestawu da rady zrobić nawigację albo CB radio żeby tylko chociaż słuchać można było? -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nawigacja pójdzie, ale musisz poszukać odbiornika na USB. Chociaż pewnie i by pod PCMCIA znalazł, ale te są już droższe.
CB? Jeszcze nie widziałem takich wynalazków do laptopów, chyba że u krótkofalowców, ale jak chcesz bata do samochodu, to kup normalny zestaw do instalacji 12V na allegro za ~250zł. [; (nie do kompa, oczywiście) -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nawigacja pójdzie, ale musisz poszukać odbiornika na USB. Chociaż pewnie i by pod PCMCIA znalazł, ale te są już droższe. Jak byś mógł przybliżyć temat jakiego odbiornika GPS ? -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie przeglądam i dochodzę do wniosku że gra niewarta świeczki teraz nawigację można kupić za 300 zł sam odbiornik koszt około 150 zł bateria w laptopie niech wytrzyma 4 godziny to i tak za krótko a tak właśnie google przeglądam i widze żeby podłączyć do gniazda zapalniczki to trzeba jakieś kombinacje alpejskie zastosować także chyba zrezygnuję myślałem że dzięki telefonowi będzie można użyć nawigacij ale byłem chyba w błędzie
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
myślałem że dzięki telefonowi będzie można użyć nawigacij ale byłem chyba w błędzie Są i na to sposoby ![]() ![]() A co do trzymania baterii, to gratuluję 4 godzin. Sam bym chciał taką ![]() ![]() Ten post edytował sowiq 24.06.2009, 23:23:59 |
|
|
![]()
|
|
A co do trzymania baterii, to gratuluję 4 godzin. Sam bym chciał taką ![]() ![]() Laptopik nowy mało śmigany także nie wiem jak ta auto mapa odciąża system ale w 3,5 h intensywnego używania word + ff wytrzymał i jeszcze zostało jeszcze troszkę do końca nie testowałem jak to jest gdyż wole stacjonarny (wygodniejszy) a lapka to tylko jak coś pilnego poza domem a co do ładowarki to nieżle bo ja pierwszy artykuł z podłanczaniem diod zennera mierzeniem napięcia znalazłem także 30 zyla w ładowarke trza będzie zainwestować ![]() Znalazłem taką ładowarkę Cytat Regulowane napięcie: 16V 18V 19V 20V Zakres prądowy: 4A Moc maksymalna: 80W I moje pytanie jest takie: Na ładowarce orginalnej mam takie parametry : OUTPUT 18,5 V 3,5 A Rozumie że ten zasilacz prąd sam sobie dobierze w zależności od napięcia tylko pytanie on ma możliwość ustawienia 18 lub 19 V a oryginalny daje napięcie 18,5 V co się stanie jak dam za małe czyli 18 V lub za duże czyli 19 V. Nie chce uszkodzić baterii lub co gorsza laptopa? Czy zasilacz powinien posiadać jakiś certyfikat żeby w razie czego mi nie zarzucili złamanie zasad gwarancji? -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 23:47 |