![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemanizacja
Mam głupi błąd potrzebuje mieć stringa o określonej ilości znaków (aby w fpdf w multicell zawijało mi tyle razy wiersz ile chce). Strzeliłem sobie takie coś, i mam problem bo o ile $P .= '%^' fajnie wrzuca mi %^, o tyle jak chce wsadzić tam ' ' (czyli puste) w wsadza mi to tylko jeden raz.
kombinowałem aby zastąpić potem prze str_replace ale efekt jest ten sam..
Czy możecie mi podpowiedzieć w jaki sposób można wrzucić tam "puste" znaki (które nie wyświetlą mi się w pdf'ie ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
str_pad" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual... Czemu nikt o tej funkcji nie pamięta...?
A jako zamiennik spacji możesz spróbować 0x10. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
str_pad" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual... Czemu nikt o tej funkcji nie pamięta...? Albo o sprintf" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual? -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 18:15 |