![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Od pewnego czasu próbowałem dodać możliwość tworzenia plików php poprzez menu kontekstowe. Znalazłem świetne rozwiązanie które na pewno ułatwi Wam pracę. Polecam! Działa na: Windows 200, XP, Vista, 7 Oto ono: Otwórz systemowy notatnik i wklej do niego to: CODE REGEDIT4 [HKEY_CLASSES_ROOT\.php] @="phpfile" [HKEY_CLASSES_ROOT\.php\ShellNew] "NullFile"="" [HKEY_CLASSES_ROOT\phpfile] @="Nowy plik PHP" [HKEY_CLASSES_ROOT\phpfile\shell\open] [HKEY_CLASSES_ROOT\phpfile\shell\open\command] @="\"C:\\windows\\NOTEPAD.EXE\" \"%1\"" zapisz jako wszystkie pliki i nazwę daj php.reg i otwórz plik i daj ok. Jeśli masz swój edytor PHP który chcesz wykorzystać to C:\\windows\\NOTEPAD.EXE\ zamień na ścieżkę do pliku .exe, kolejne foldery oddzielaj "\\" i na końcu dodaj "\". np. C:\\Program Files\\Migajek Software\\HateML\\HateML.exe\ Można zastosować to też do innych plików zmieniając wszędzie tam gdzie jest php na np. css Warunek: ROZSZERZENIE MUSI BYĆ PRZYPISANY DO JAKIEGOŚ PROGRAMU!! Miłej zabawy ![]() Ten post edytował patryk9200 23.06.2009, 22:47:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Tylko, że każdy nieco bardziej rozbudowany edytor robi to z poziomu opcji...
![]() Ameryki nie odkryłeś. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie każdy, tu możesz sam wymyślić sobie rozszerzenie:P
np. ja ma .inc i .fnc inc od include a fnc od function ![]() A tego raczej edytory nie robią... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Nie każdy, tu możesz sam wymyślić sobie rozszerzenie:P Są przecież opcje folderów... ![]() Cytat A tego raczej edytory nie robią... Założymy się? [; -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
a z jakiego Ty korzystasz?? ja z kilku:
kED, notepad++, HateML Pro.... i nie mają takich opcji a są to kombajny:P |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:47 |