![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 4 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałem tak dla siebie napisać, bez kopiowa funkcji itp tylko od tak usiadłem i napisałem funkcję odczytywania rekordow z bazy danych i coś nie wiem, zmeczony jestem ale coś mi nie śmiga ;/ gdy wpiszę
to błąd "Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/accounts_b/bialkowski/public_html/poczta/zobacz.php on line 30"; a jak wpiszę normlanie, bez wyszukiwania w kolumnie ($zapytanie = "SELECT * FROM `poczta` WHERE `odbiorca` LIKE='$odbiorca'";) to śmiga ;/ pewnie jakiś błąd mały ;p
Powód edycji: [erix] chociaż byś wycinał dane autoryzacyjne :P
-------------------- ---
"kto pyta ten nie błądzi"... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 31 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj
$zapytanie = "SELECT * FROM `poczta` WHERE `odbiorca` LIKE='".$odbiorca."'"; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 4 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wyskoczyło Something is wrong in your syntax obok 'LIKE='nick_001' w linii 1. 2. Nauczyłem się, bo widziałem w innych tutorialach małpę ;p tak właściwie co ona daje? 3. Mam tak w innych skrypcie i dobrze jest... ;/ -------------------- ---
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
1. jest skorelowane z 3. I w pierwszym masz napisane, co trzeba poprawić. LIKE nie tak się zapisuje.
2: ban na php.net? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
1. Dobra, bede kombinował az wykminię, ale jutro juz ;p
2. nieee ;p to dla by była za bardzo drastyczna kara ;p tak napisałem bo nie chcialem szukac, tak z przyzwyczajenia ze tutaj mogę się dowiedzieć bardzo dużo ![]() -------------------- ---
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 33 Dołączył: 30.01.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hint: po like nie dajemy =
-------------------- http://rafal.brzezinski.me - skrypty, tutoriale i inne.
Jeśli udało Ci się rozwiązać problem podziękuj osobom, które ci pomogły. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LIKE uzywa sie tak:
Kod ... `pole_tablicy` LIKE 'cos' OR `pole_tablicy` LIKE '%cos%' z tym znakiem procentów mozna dość tak kombinować Dokumentacja nie boli a jest czytelna http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/pattern-matching.html Ten post edytował Luke_Star 24.06.2009, 09:00:26 -------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
-------------------------------------- Portal Literacki: ( |||------- ) 30% |
|
|
![]()
|
|
Musieliście wparować z gotowcami...
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:23 |